© "Promo Service" archyvo nuotr.

Nuo seno žinoma, kad šuo – geriausias keturkojis žmogaus draugas. Tačiau dažnai yra taip, kad žmonės besirinkdami šunį ne visada apsvarsto ar galės jam skirti pakankamai dėmesio ir laiko, tad šunys išmetami į gatvę arba atsiduria gyvūnų prieglaudose.

Anot VšĮ Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ direktorės Brigitos Kymantaitės, šunį reiktų rinktis atsakingai, atsižvelgus į savo įpročius bei poreikius.

„Gyvūnas gali tapti vienu iš labiausiai gyvenimą praturtinančių dalykų. Tačiau tai įmanoma tik tuomet, jei augintinio įsigijimui skiriama pakankamai laiko ir dėmesio. Dažnai gyvūnai įsigyjami spontaniškai dėl to, kad atrodo mieli arba pagal tuo metu populiarią veislę. Tokio neapgalvoto sprendimo pasekmės – augintinis atiduodamas į gyvūnų prieglaudą, nes nepakanka laiko, lėšų ar kantrybės, – sako B. Kymantaitė.

Pasak jos, geriausia augintinį rinktis iš atsakingai savo veiklą vykdančių veislynų arba, jei nėra svarbi veislė, gyvūnų prieglaudų. Tokiu būdu skatinamos tinkamai dirbančios įstaigos ir kartu užkertamas kelias žiauriam elgesiui su keturkojais bei mažinamas benamių gyvūnų skaičių šalyje.

Visuomenės atsakomybei didinti šį savaitgalį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, įvyks renginys „Atrask savo augintinį“. Čia bus pristatomi šunų įsigijimo principai ir nuo veislės priklausantys priežiūros poreikiai, fiziologinės ir psichologinės savybės, kilmės dokumentų svarba, legalaus ir atsakingo įsigijimo šaltinio aktualumas, veikla su šunimi.

„Renginyje bus pristatyta 31 šunų veislė. Jų šeimininkai pasakos apie skirtingų veislių išskirtinius bruožus, auginimo ypatybes. Taip pat patars į ką atkreipti dėmesį renkantis sau sveiką keturkojį draugą“, – sako Brigita Kymantaitė.

Renginio dalyviai galės susipažinti su gyvūnų prieglaudų veikla, globojamais gyvūnais, bus paneigti mitai, susiję su prieglaudos gyvūnais.

Taip pat bus teikiamos nemokamos veterinarijos gydytojo, šunų dresuotojo, gyvūnų teisių apsaugos organizacijos teisinės konsultacijos apie augintinio sveikatos, elgsenos, laikymo ir apsaugos ypatumus

Renginys vyks balandžio 27 d., nuo 11 iki 15 val. Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: