(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno Panemunės senelių namų asmenų, nukentėjusių nuo sovietinės okupacijos, krizių centro lankytojų ansamblis “Kauno senjorai” kartu su Kauno Vaišvydavos pagrindine mokykla paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

Su Panemunės seniūnijos mokyklomis Kauno Panemunės senelių namai bendradarbiauja jau ne vieneri metai. Daug džiugesio senjorams suteikia mokinių apsilankymas senelių namuose, koncertas ar pačių pagamintos dovanėlės. Šį kartą Kauno Panemunės senelių namų senjorai apsilankė Vaišvydavos pagrindinėje mokykloje ir skyrė mokiniams savo nuoširdumą, dalijosi prisiminimais, perteikė savo patyrimus, koncertavo. Asmenų, nukentėjusių nuo sovietinės okupacijos krizių centro pagrindinis tikslas – saugoti ir puoselėti autentišką istorinę atmintį, perteikti ją jaunajai kartai. Šiuo bendradarbiavimu siekiame formuoti teigiamą vyresnio amžiaus žmonių ir senėjimo įvaizdį, ugdyti visuomenės, ypač jaunimo suvokimą, kad vyresnio amžiaus žmonių indėlis į visuomenės gyvenimą itin svarbus.

Vaišvydavos pagrindinės mokyklos istorijos mokytojas priminė šios svarbios Lietuvai datos svarbą, mokiniai deklamavo eiles, tremtinių ansamblis „Kauno senjorai” dainavo autentiškas tremtinių dainas, pasakojo apie savo jaunystę, praleistą tolimame ir šaltame Sibire, demonstravo Igarkos tremtinio, technikos mokslų daktaro, pirmosios ekspedicijos idėjos autoriaus ir iniciatoriaus Vytauto Putnos filmą apie palaikų pervežimą iš Igarkos į Lietuvą prieš 20 metų. Ekspedicijos dalyvių parvežti palaikai buvo priimti, pagerbti perlaidoti, kaip tautos kankiniai. Tremtinių sugrįžimas bendrame laisvėjimo procese buvo visus sutelkiantis, pakeliantis tautos dvasią momentas. Tai kartu stiprino pasiryžimą kovoti už visišką tautos laisvę.
Susitikimas su mokyklos bendruomene buvo šiltas ir malonus.

Šiuo renginiu įprasminome autentiškų liudijimų apie sovietines represijas patyrusio žmogaus patyrimą ir perteikėme jaunajai kartai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: