Maltieciai.lt archyvo nuotr.

92 metų buvusią matematikos mokytoją kaunietę Janiną dabar guodžia tik prisiminimai. Apie laimingą šeimą, dėmesingą vyrą, švelnias ir rūpestingas dukteris. Senatvėje moteris galvojo auginsianti anūkus, megsianti jiems kojines, bendrausianti su savo mokiniais, kurių į gyvenimą išleido šimtus.

Tačiau šioms svajonėms nebuvo lemta išsipildyti, viena diena pakeitė visą Janinos gyvenimą. Tą dieną, vienos iš dukterų namuose sprogus dujų balionui, žuvo ne tik ji, bet kaip tik tą dieną jos atėjusi aplankyti sesuo. Tik gyvenimui prasidėjus sudegė abi Janinos mylimos gražios mergaitės, palikusios jai baisų skausmo ir netekties jausmą, kuris metams bėgant nė kiek nesusilpnėjo.

Dėl skaudaus išgyvenimo Janina daug mėnesių negalėjo miegoti, visas jos gyvenimas pradėjo griūti, užpuolė sunkios ligos.

Vyras mylimų dukterų mirtį pakėlė dar sunkiau. „Jis taip ir neatsigavo, – tyliai, vos girdimai kalba Janina. – Užgeso iš skausmo ir nevilties. Savo mergaites jis taip mylėjo…”

Janinos senatvės pensija nedidelė, vos ne visą ją išleidžia vaistams ir komunaliniams mokesčiams. Valgiui pinigų beveik nelieka. Senutė niekur nedrįso kreiptis, kol apie jos padėtį sužinoję buvę mokiniai nepranešė Kauno maltiečiams. Šiems pasirūpinus, Janina buvo įtraukta į karštą maistą gaunančių Kauno senelių sąrašą, ją dabar lanko ir maltiečių savanoriai.

Tokių senelių kaip Janina Kauno maltiečiai globoja 48. Sunkiai sergantiems, vienišiems, skurstantiems, priklausomiems nuo svetimųjų pagalbos globotiniams vežamas karštas maistas, pas juos atvyksta savanoriai.

Kauno maltiečiai ir jaunieji maltiečiai globoja senelius ne tik namuose, jie lanko juos ir Kauno slaugos namuose, ir ligoninėse, sveikina su katalikiškomis šventėmis, gamina jiems atvirukus ir suvenyrus.

Gavę dovanų, vieniši senoliai neretai apsiverkia, apsikabinę savanorius pasakoja apie savo gyvenimą, rodo seniai anapilin išėjusių artimųjų nuotraukas, laukia kiekvieno jų apsilankymo kaip didžiausios šventės.

Gruodžio 5 dieną 12.00 val. Kauno maltiečių grupė kviečia kauniečius ir miesto svečius į akcijos „Maltiečių sriuba” renginį Rotušės aikštėje. Jo tikslas – surinkti lėšų labiausiai pažeidžiamų kauniečių globai.

Ateikite, parodykite, kad Jūs neabejingi tiems, kurie gyvena šalia jūsų.

Akciją „Maltiečių sriuba” taip pat galite paremti aukodami telefonais: 1417 – 1,45 €, 1418 – 2,90 €. Daugiau apie akcijos renginius įvairiuose Lietuvos miestuose: www.maltiečiai.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: