Organizatorių archyvo nuotr.

„Tai buvo geriausias sprendimas mano gyvenime“ – tokią žinutę siunčia Kauno savivaldybės socialinės reklamos kampanija, skirta paskatinti žmones tapti globėjais. Kalėdiniu laikotarpiu prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ veikia jaukius namus primenanti konsultacijų erdvė. Čia laukiami visi, norintys padėti tiems, kam mūsų pagalbos reikia labiausiai.  

Dovana sau ir kitiems

Dar pavasarį startavusi socialinės reklamos kampanija tęsiasi ir nuo gruodžio 2 d. kviečia plačiau sužinoti apie galimybes padėti likimo nuskriaustiems vaikams. Konsultaciniame stende dirbs Vaikų gerovės centro „Pastogė“ darbuotojai, o retsykiais gyvam pokalbiui su kauniečiais užsuks ir kampanijos herojėmis tapusios realios globėjos, savo istorijomis jau motyvavusios ne vieną šeimą.

„Šį kartą lankytojų lauksime pačiu gražiausiu laikotarpiu metuose. Kviesime pagalvoti apie ypatingas dovanas, skirtas ne tik kitiems, bet ir sau pačiam. Globodamas vaiką, kiekvieną dieną turi duoti labai daug, bet patikėkite, viskas grįžta su kaupu atgal. Šioje veikloje atradau gyvenimo prasmę ir galėjau realizuoti save, o kada pamatau akivaizdžius vaikų pokyčius, suprantu, kad pastangos nenuėjo veltui. Viskas kur kas prasmingiau ir tikriau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio“, – pasakojo socialinė globėja Violeta.

Misija – paneigti mitus

Pirmajame „Akropolio“ aukšte įsikūrusios konsultacijų erdvės tikslas – skatinti visuomenę domėtis ilgalaike vaikų globos tema. Toks netradicinis būdas pasitelktas jau antrą kartą per šiuos metus.

Vaikų gerovės centro „Pastogė“ direktorė Gražina Didžbalienė pripažįsta, kad pavasarį vykdyta kampanija ypač pasiteisino atrandant naujus pretendentus tapti globėjais: „Sulaukėme net 9 šeimų, kurias įkvėpė mūsų paviešintos globėjų istorijos. Savo darbe susiduriame su netikėčiausiais klausimais tiek apie pačias globos procedūras, tiek apie globėjus ir jų namuose augančius vaikus. Visuomenėje gajūs nepagrįsti mitai, kurie visiškai neatitinka realybės. Mūsų pareiga juos paneigti ir kuo daugiau žmonių supažindinti su pokyčiais vaikų globos sistemoje.“

Konsultacinėje erdvėje daugiau kaip mėnesį dirbs specialistai, pasirengę atsakyti į visus rūpimus klausimus, Interesantai plačiau sužinos apie skirtingas globos formas, galimybes tapti globėjais, pasirengimo etapus, mokymus ir jų naudą.

„Šiandien mes kitokie: einame ten, kur renkasi žmonės. Tikime tuo, ką darome ir stengiamės, kad kuo daugiau laimingų vaikų augtų rūpestingoje aplinkoje. Profesionaliai parengti globėjai ir jų namai – nepalyginamai geresnė aplinka nei valdiški globos namai. Tuo pačiu padedame jų tėvams spręsti problemas, kad atžalos galėtų sugrįžti į saugius savo namus ir darnias šeimas“, – pasakojo Gražina Didžbalienė.

Svarbu priimti sprendimą

Prieš kelerius metus prasidėjus vaikų globos pertvarkai, Kaunas populiarino globos idėją su „Geriausio darbo“ pasiūlymu. Šiemet kampanija atnaujinta, akcentuojant kiekvieno žmogaus atsakomybę ir sprendimo svarbą.

„Pirmiausia siekėme skatinti ateinančių globėjų profesionalumą, tarsi tai būtų darbas, kuris reikalauja pastangų, įgūdžių, tikslų suformulavimo ir įgyvendinimo. Praėjo pakankamai daug laiko, bendravome su globėjais, analizavome kiekvieną atvejį iš esmės ir beveik visada gaudavome bendrą vardiklį – sprendimą. Esame pakankamai jautri ir socialiai atsakinga bendruomenė, bet neretai bijome ar vengiame žengti reikiamus žingsnius. Todėl šį kartą Kaunas siekia padėti apsispręsti ir šiuo gražiu laikotarpiu pagalvoti apie tikrąsias dovanas“, – sakė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Ar kada svarstėte apie vaiko globą? Paskambinkite telefonu 8-611 08114 arba užsukite pasikalbėti į „Pastogės“ konsultacijų erdvę „Akropolyje“ (I a., netoli Informacijos) ir galbūt tai išties bus geriausias sprendimas jūsų gyvenime.

Konsultacijų erdvė veiks visą gruodžio mėnesį iki sausio 5 d.: nuo pirmadienio iki penktadienio 17–20 val. ir kiekvieną savaitgalį – nuo 12 iki 20 val.

Daugiau informacijos galima rasti internete: http://sprendimas.kaunas.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: