© Kaunas.lt archyvo nuotr.

Į Lietuvą darbiniu vizitu atvykęs Europos plaukimo federacijos (LEN) prezidentas Paolo Barelli apžiūrėjo Nemuno saloje esančią Žalgirio areną, kurioje surinkus laikiną 25 metrų ilgio baseiną, būtų galima surengti Europos plaukimo čempionatą. Vėliau renovuotame „Girstučio” plaukimo centre jis susitiko su Kauno meru Andriumi Kupčinsku.

Europos plaukimo federacijos prezidento vizitas – išskirtinis įvykis Lietuvos plaukimo istorijoje. Iki šiol nė vienas tarptautinės plaukimo federacijos vadovas nėra buvęs Lietuvoje oficialiu vizitu. Pagrindinis šios P. Barelli viešnagės tikslas – įvertinti Lietuvos galimybes ateityje suorganizuoti Europos suaugusių plaukimo čempionatą.

„Apžiūrėjome Žalgirio areną, kaip vietą, tinkamą sumontuoti 25 metrų ilgio baseiną Europos plaukimo čempionatui. Tokio pat dydžio baseinas galėtų būti montuojamas šalia arenos treniruotėms. Tai tarnautų kaip sportininkų apšilimo prieš varžybas vieta. Atvežti, sumontuoti bei po to išmontuoti baseinus kainuotų apie milijoną eurų. Jeigu Lietuva rastų galimybę juos pasilikti, tai reikėtų dar apie 1,5 mln. eurų. Optimistiniu variantu, Europos plakimo čempionatas Lietuvoje galėtų būti surengtas 2015 metais”, – teigė Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas.

„Visi tvirtina, kad Lietuvoje sukurta infrastruktūra, tinkama krepšiniui. Bet arenos yra universalios. Pasaulio plaukimo čempionatas Turkijoje vyko „Sinan Erdem” arenoje, joje 2010 metais buvo žaidžiamas pasaulio krepšinio čempionato finalinis etapas. Šiais laikais viskas įmanoma. Dabar plaukimas labai populiarus. Turime pasaulyje garsius plaukikus – Rūtą Meilutytę, Giedrių Titenį – kurie dar labiau didina susidomėjimą šia sporto šaka. Manau, kad Žalgirio arenoje surengtas plaukimo čempionatas sulauktų daug susidomėjimo. Prisiminkime, kad plaukimas Londono olimpinėse žaidynėse buvo viena žiūrimiausių rungčių”, – sakė Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius, Kauno plaukimo centro direktorius Mindaugas Špokas.

„Mes esame pasiruošę bendromis pastangomis siekti, kad Europos plaukimo čempionatas būtų surengtas Kaune. Juolab kad tokio lygio renginių organizavimo patirties mes jau turime”, – pabrėžė Kauno meras A. Kupčinskas.

Pasak Europos plaukimo federacijos prezidento P. Bareli, Europos čempionatas – tai didelis bendras projektas, kuriam įgyvendinti reikės ir miesto, ir plaukimo federacijos, ir valstybės pastangų.

„Šis sporto ir pramogų kompleksas yra puiki treniruočių bazė tiek Lietuvos, tiek užsienio sportininkams. Labai puiku, kad „Girstutyje” sudarytos geros sąlygos ne tik sportininkams, bet ir kauniečiams, nes plaukimo centre įrengta ir vandens pramogų zona”, – tvirtino P. Barelli.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: