© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kaip rodo šiemet miesto tarybos sprendimu atliktos kauniečių apklausos rezultatai, dauguma Kauno miesto gyventojų pritaria Kauno pilies atstatymo III etapo įgyvendinimui.

Kauno pilies atstatymo III etapo įgyvendinimui visiškai pritaria 42,5 proc. respondentų, dar 19,8 proc. respondentų pritaria iš dalies. Taigi pritariantieji III etapo įgyvendinimui iš viso sudaro 62,3 proc. respondentų. Nepritariančių šiam projektui yra gerokai mažiau – 18,1 proc.

Gyventojų apklausa buvo atlikta vasario mėnesį, apklausiant atsitiktinės atrankos būdu atrinktus respondentus jų būstuose. Šia apklausa buvo siekiama išsiaiškinti, ar Kauno miesto gyventojai pritaria, ar nepritaria tolimesniems Kauno pilies atstatymo darbams.

„Žinoma, dėl Kauno pilies atstatymo dar reikia daug ką nuveikti, tačiau manau, jog apklausos duomenys tikrai pravers kalbantis tiek su paveldosaugininkais, tiek su kitų institucijų atstovais”, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pastarąjį dešimtmetį buvo vykdomi pirmieji du Kauno pilies atstatymo etapai. Pirmojo etapo metu buvo atkurtas pietrytinis pilies bokštas, o antrajame etape pradėtas piliavietės aplinkos tvarkymas, iškirsti medžiai, suformuotas piliavietės kontūras, šlaitai.

Prieš trečiąjį Kauno pilies atstatymo etapą ketinama organizuoti projektavimo ir tyrinėjimo darbus, siekiant gauti paramą iš 2014-2020 m. ES struktūrinių fondų finansinės perspektyvos. Nors konkretūs architektūriniai sprendiniai bus detalizuoti rengiant techninį projektą, planuojama, kad trečiojo pilies tvarkymo etapo metu bus atkuriamas pietvakarinis bokštas ir gynybinė siena. Dar vienas svarbus laukiantis darbas – Kauno pilies bastėjos patalpų atkūrimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: