Visvaldas Matijošaitis / „Vieningo Kauno“ nuotr.

Trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, kad Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir jo sūnus Kauno miesto tarybos narys Dainius Matijošaitis, miesto taryboje balsuodami dėl specialiųjų planų keitimo, supainiojo viešus ir privačius interesus.

Tyrimo duomenys rodo, kad politikai savivaldybės taryboje nenusišalino priimant sprendimą koreguoti specialųjį Kauno miesto savivaldybės Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustinio planą.

Meras pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, nesilaikė reikalavimų vengti interesų konflikto ir jam kilus nusišalinti priimant teritorijos – kurioje turi privačių interesų – tvarkymo sąlygas.

Taip pat šių principų nesilaikė ir mero sūnus Dainius Matijošaitis.

Kaip teigia komisijos veiklai pradžią davęs LRT Tyrimų skyriaus atliktas žurnalistinis tyrimas, draustinio buferinėje zonoje bendrovė „Vici Investments“, kurios vienintelis akcininkas – V. Matijošaitis, įsigijo žemės ir prieš pat tarybos sprendimą užregistravo mažiausiai 15 sklypų. Bendrovės direktorius yra V. Matijošaičio sūnus, D. Matijošaičio brolis Šarūnas Matijošaitis.

VTEK nustatė, kad draustinio buferinėje zonoje (dalį Žemutinių Kaniūkų gyvenvietės apimanti teritorija, esanti tarp Lampėdžio ežero ir Raudondvario plento) nekilnojamuoju turtu besiverčianti UAB „Vici investments“ valdo keliolika sklypų, užimančių apie 2 ha plotą.

„Politikai dalyvavo pristatant minėtąjį savivaldybės tarybos sprendimo projektą, jį aptariant ir balsavo už jo priėmimą. Komisija neturi duomenų, kad nuo aptariamo klausimo svarstymo bei sprendimo priėmimo procedūrų V.Matijošaitis ir D. Matijošaitis būtų nusišalinę“, – nurodo VTEK.

VTEK taip pat konstatavo, kad D. Matijošaitis laiku ir tinkamai nedeklaravo privačių interesų, t.y. nepateikė duomenų apie nekilnojamojo turto sandorius, viršijančius 3 tūkst. eurų, kaip tai įpareigoja įstatymai. Taip pat jis savo privačių interesų deklaracijoje nepateikė duomenų apie einamas pareigas šių įmonių valdymo organuose: „Kauno saulėtekis“, „Groward Group“, „GG Holding“, Lietuvos automobilių sporto federacijoje ir Irenos Matijošaitienės fonde.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: