© Monikos Višinskaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Kauno miesto ir rajono savivaldybės planuoja kartu įkurti Kauno tvirtovės istorinį architektūrinį parką, kuris bus atsakingas už komplekso priežiūrą bei pritaikymą visuomenės reikmėms.

Kaip pranešė Kauno rajono savivaldybė, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys sutarė parengti bendrą ketinimų protokolą su aiškiai įvardintomis priemonėmis, būtinomis kurti naująją įstaigą. Manoma, kad jos pagrindu gali tapti viešoji įstaiga “Kauno tvirtovės projektai”.

Fortų problemą bandoma spręsti seniai, bet dabar šiam tikslui pirmą kartą savo jėgas suvienijo Kauno miesto ir rajono savivaldybės.

“Džiaugiuosi, kad nustojome skirstyti, kas yra miesto, o kas rajono. Mūsų tikslas – atgaivinti fortus ir pritaikyti juos visuomenės reikmėms”, – kalbėjo Kauno rajono meras V.Makūnas.

Viešosios įstaigos “Kauno tvirtovės projektai” direktorius Valdas Rakutis, pristatęs fortų panaudojimo viziją, pabrėžė, kad Kauno tvirtovė – tai milžiniškas įvairių objektų tinklas, todėl reikia sutelktų pastangų.

Kauno tvirtovė buvo pastayta 1888-1890 m, vėliau rekonstruota. Dabar ji sudaro gynybinį kompleksą, kurio didžioji dalis išsidėsčiusi Kauno mieste, o I ir III fortai patenka į rajono savivaldybės teritoriją: Kazliškiuose išsidėstęs I fortas, o Seniavos kaime yra III forto įtvirtinimai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: