Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė sieks tapti pirmąją, pilotine šalies savivaldybe, kurioje nakties metu būtų visiškai uždrausta prekyba alkoholiu vadinamuosiuose pseudobaruose.

Kauno miesto savivaldybės vadovų pakartotiniai prašymai koreguoti įstatymus suteikiant daugiau teisių savivaldybėms pačioms spręsti su naktine alkoholio prekyba susijusias problemas per pastaruosius trejus metus atgarsio LR Seime nesulaukė, todėl šįkart kreiptasi ir į šalies Prezidentę.

„Alkoholio vartojimas šiuose pseudobaruose ir prie jų įvykstantys nusikaltimai kelia didelį susirūpinimą visai miesto bendruomenei. Šiuo klausimu mums tinkamiausias būtų skandinaviškasis kelias, t.y. uždrausti prekybą alkoholiu po 22 val. visur, išskyrus restoranus ir tikrus barus bei kavines, eliminuojant pseudobarus ir panašius „taškus”. Matome, jog mėginimas sustabdyti nelegalią veiklą viename ar kitame „taške” neduoda norimų rezultatų”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėjos Rasos Palevičienės, prekyba alkoholiu „naktiniuose taškuose” galvos skausmą kelia ne tik gyventojams, bet ir specialiųjų tarnybų specialistams.

„Paklauskite greitosios medicinos pagalbos darbuotojų ar policijos pareigūnų, kiek jie gauna iškvietimų būtent į šiuos „taškus”. Juose nuolat vyksta incidentai, keliantys grėsmę aplinkiniams gyventojams. Yra buvę ir atvejų, pasibaigusių mirtimi”, – sakė R. Palevičienė.

„Mano pozicija labai aiški – po 22 val. uždrausti prekybą alkoholiu visoje Kauno miesto savivaldybės teritorijoje esančiuose pseudobaruose. Nemanau, kad daug kauniečių naktimis yra kamuojami troškulio jausmo”, – akcentavo Kauno meras A. Kupčinskas.

Pagal dabar galiojančią tvarką Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas apie nustatytus Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimus informuoja Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovybę ir siūlo apriboti įstatymus pažeidusių įmonių prekybos alkoholiniais gėrimais laiką nuo 22 iki 8 val. Galutinius sprendimus dėl prekybos apribojimų įstatymus pažeidusioje įstaigoje priima Kauno miesto taryba.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: