Kaunas.lt archyvo nuotr.

Panemunę ir Žemuosius Šančius jungiančio tilto darbai vyksta pagal grafiką ir bus baigti laiku. Jau atliktų darbų vertė siekia beveik 23 milijonus eurų. Iki rudens bus pastatytas ne tik naujasis keturių eismo juostų tiltas, bet ir įrengtos bei sutvarkytos šviesoforinės sankryžos, siekiant išvengti eismo spūsčių.

„Šiuo metu vyksta tilto perdangos įrengimo darbai. Tikslas – kuo greičiau ją „užsibetonuoti“, kad būtų galima vykdyti tolimesnius darbus: kloti asfaltbetonio dangą, įrengti bortus, turėklus. Praėjusiais metais buvo sujungtos metalinės konstrukcijos, šiemet rudenį planuojamas pilnas darbų baigimas ir eismo paleidimas. Kol kas viskas vyksta pagal planą, pagal pasirašytus susitarimus ir turimus finansavimus“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Betonuojamos perdangos

„Bendra atliktų darbų vertė šiuo metu siekia apie 23 mln. eurų. Panemunės tilto statyba yra mūsų bendrovės garbės reikalas, todėl su visais iškilusiais sunkumais mes susidorojome pakankamai gerai. Tiek pagal iššūkių skaičių, tiek pagal statybos dydį tai yra vienas rimčiausių projektų“, – teigė AB „Kauno tiltai“ generalinis direktorius Giedrius Cvilikas.

„Šiai dienai 80 proc. Panemunės tilto darbų jau baigta. Tiltą statančiai bendrovei Kauno miesto savivaldybė šiemet jau yra pervedusi 2,6 mln. eurų, o už ankstesnius darbus jau atsiskaityta. Tvirtinant šių metų valstybės biudžetą buvo sutarta, kad tilto statyboms iš Kelių priežiūros programos bus skirta dar 7,2 mln. Eurų. Iš tiesų matome, kad šie įsipareigojimai bus įgyvendinti. Tikimės, kad kitąmet bendrovei „Kauno tiltai“ bus atsiskaityta už visus padarytus darbus“, – sakė kadenciją baigiantis miesto meras Andrius Kupčinskas.

Įrengs šviesoforines sankryžas

Pasak A. Kupčinsko, naujasis tiltas bus nebe dviejų, o keturių eismo juostų. Atitinkamai bus tvarkoma ir miesto infrastruktūra, esanti šalia tilto: išplečiamos viešojo transporto stotelės, įrengiamos trys šviesoforinės sankryžos, iš kurių dvi tiesiogiai susijusios su Panemunės tiltu, tam kad pervažiavus tiltą būtų išvengiamą eismo spūsčių.

„Atkarpa nuo A. Smetonos alėjos iki Vaidoto gatvės bus įrengta per kitus metus, nestabdant eismo. Taip pat tik už Panemunės tilto atsiras reguliuojama sankryža. Taip pat bus sutvarkyta ir M.K. Čiurlionio ir Kaunakiemio gatvių sankryža“, – pabrėžė A. Pakalniškis.

Kauno miesto savivaldybė ir bendrovė „Kauno tiltai” 2012 metų sausį pasirašė tilto tarp A. Juozapavičiaus pr. ir Tilto g. statybos rangos sutartį, kurios vertė siekia apie 30 mln. eurų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: