Kadras iš vaizdo klipo ,,Kaunas dalinasi jausmais“

Trečiadienį Kauno kino studija pristatė miestą reprezentuojantį vaizdo klipą „Kaunas dalinasi jausmais”. 7 minučių trukmės klipe Kaunas pristatomas per jaunų ir gražių kauniečių meilės istorijos prizmę.

“Kaunas dalinasi jausmais” – taip pavadintas Kauno kino studijos sukurtas naujasis vaidybinis vaizdo klipas, nuo šiol kviesiantis miesto svečius aplankyti ir pažinti Kauną.

„Iš tikrųjų matome, jog Kauno kino studijos veikla nėra popierinė, džiugina pati produkcija – ar tai būtų spektaklis „Smetona”, ar bendradarbiavimas su švedų kino kompanija. Tikiu, jog Kauną reprezentuojantis vaizdo klipas bus reikalingas ir pravers įvairiuose renginiuose pristatant miestą užsieniečiams. Dar vienas vaizdo klipo išskirtinumas, jog yra akcentuojamas žalio miesto įvaizdis, kuriuo tikrai žavisi Ispanijos, Italijos, kitų pietų kraštų žmonės, kuriems rodome Kauno miesto vaizdus. Turime kuo didžiuoti, turime kuo girtis, ir aš manau, kad tai nepaskutinis vaizdo klipas, pristatantis Kauno miestą”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Peržiūrėjome daugybę reklaminių filmų, pristatančių įvairius pasaulio miestus, kad suprastume, kokios yra pasaulinės tendencijos. Ir pamatėme, kad pasaulis nenueina lengviausiu keliu – prifilmuodami tik gražių vaizdų ir uždėdami muziką. Jie kuria istoriją. Taigi, taip pasielgėme ir mes”, – teigė Kauno kino studijos direktorius Mantvidas Žalėnas.

Kauno kino studija su režisieriumi Nerijumi Broku nusprendė Kauną parodyti per jaunų, veiklių ir gražių žmonių gyvenimą, meilę ir darbą mieste.

Vasarą vykusi aktorių atranka sulaukė didžiulio jaunų žmonių susidomėjimo. Daugiau nei 100 jaunuolių išreiškė norą išbandyti save prieš kameras ir tapti Kauną reprezentuojančiais veidais. Po keleto turų buvo atrinkti daugiausia komisijos balsų sulaukę ir pagrindinius vaidmenis gavę Paulina Liubertaitė ir Mindaugas Černiauskas, bei antraplanius vaidmenis atlikę Laimutė Triukaitė, Gabija Staniulytė, Rūta Antanaitytė, Aistė Giedraitytė, Gediminas Vainauskas, Jurij Sogačiov ir Linas Valaika.

,,Draugų sumanytas pokštas – užpildyti mano vardu anketą ir išsiųsti į atranką – tapo netikėta staigmena, kai paskambino atrankos organizatoriai ir pakvietė ateiti į finalį turą. Esu įsitikinęs, kad ne tik Kauno miesto svečiams, bet ir kauniečiams parodysime, kad Kaunas iš tikrųjų dalinasi jausmais” – dalinosi įspūdžiais Mindaugas Černiauskas.

Pagrindinį vaidmenį vaidybiniame vaizdo klipe vaidinusi Paulina Liubertaitė nuo vaikystės svajojo apie aktorystę. ,,Sužinojusi apie šią atranką iš karto nusprendžiau išbandyti savo jėgas. Tikėjau savimi, o tai turbūt ir lėmė mano pergalę atrankoje. Filmavimų metu supratau, kad aktoriaus duona nėra tokia lengva, kaip kartais gali atrodyti iš šalies. Pavyzdžiui, įkritimo į fontaną sceną filmavome spalio mėnesį. Jau lauke buvo šalta, o teko vaidinti, kad vasara”, – prisiminė P. Liubertaitė.

,,Norėčiau padėkoti visai kūrybinei grupei, aktoriams, grupei ,,Golden Paratyth” už muziką klipui, rėmėjams ir visiems partneriams, kurie dirbo savanoriškai ir su dideliu užsidegimu prisidėjo prie projekto įgyvendinimo. Tikiuosi, kad sukurtas klipas patiks tiek siužetine, tiek vaizdo kokybės prasme. Filmavome miestą ir dieną, ir nakti, saulei tekant ir leidžiantis, ir net iš malūnsparnio. Medžiagos prifilmuota labai daug, gaila, kad visko į šį klipą negalėjome sutalpinti. Bet manau, kad šią medžiagą perduosime Kauno miesto savivaldybei, kuri panaudos ją ateityje įvairių miestą reprezentuojančių renginių metu”, – kalbėjo vaidybinio klipo režisierius Nerijus Brokas.

Vaidybinio vaizdo klipo ,,Kaunas dalinasi jausmais” filmavimo darbai vyko Laisvės alėjoje, Žalgirio arenoje, Senamiestyje, Kauno rotušėje, “Girstučio” baseine, Karaliaus Mindaugo prospekte, funikulieriuje, Kauno valstybinėje filharmonijoje ir kitose vietose. Daugybę unikalių kadrų pavyko nufilmuoti iš paukščio skrydžio, kurie suteikė vaizdo klipui platesnės erdvės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: