© Lauros Matkutės KaunoZinios.lt nuotr.

Kauno meras Andrius Kupčinskas, antradienį susitikęs su “Respublikos” viešbutį pirkti norinčiais verslininkais, sako, kad pastato rekonstrukciją jie norėtų pradėti dar šiemet. Miestas viliasi, jog bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, išspręstos kitos problemos.

“Jie užtikrino, kad yra beveik suderėję sandorį ir laukia galutinių parašų. Jei preliminariai kalbėti apie tai, kas juos domina, iš savivaldybės pusės matau daug suderintinų dalykų. Jei ta gera valia pildosi, tie klausimai yra išsprendžiami pakankamai greitai. Viskas priklausys ir nuo jų architekto, kaip jis parengs techninius projektus”, – BNS sakė A.Kupčinskas.

Jo teigimu, Marius Budrikis ir Rolandas Baškys domėjosi, ko iš jų tikisi savivaldybė, kad sklandžiai galėtų plėtoti projektą.

“Iš dalies jie norėtų rekonstruoti tą pastatą, iš dalies – griauti. Ta mintis turbūt yra priimtina daugeliui, nes ta Kauno arka kelia nekokias asociacijas ir labai teršia miestą. Labiausiai kalbėjome apie žemiškus klausimus: požeminį parkingą, Spaustuvininkų gatvės atvėrimą, nes detaliajame plane tas užfiksuota, ir apie infrastruktūros sprendimus. Investuotojai kažką miestui įsipareigoja, miestas jiems kažką leidžia”, – BNS sakė Kauno meras.

A.Kupčinsko teigimu, jam verslininkai teigė norintys darbus pradėti dar šiemet.

“Jų noras pradėti šiemet, viskas priklausys nuo spartos. Jie pabrėžė, kad mato augančią biurų rinkos paklausą Kaune ir turbūt neatsitiktinai tas pats SBA koncernas domėjosi “Respublika”, tik jiems atrodė nereali kaina. Kiek preliminariai žinau, šie investuotojai mokėjo gerokai mažesnę kainą, bet jos neatskleidžia”, – teigė A.Kupčinskas.

Viešbučio įsigijimu besidomintis M.Budrikis BNS sakė, kad ar bus parduotas Kauno “Respublikos” viešbutis, turėtų paaiškėti per porą savaičių.

“Nenorėčiau kol kas dar visko atskleisti. Meras pozityviai žiūri į mūsų planus, dabar turėtume padaryti namų darbus po šiandienos pokalbio. Aiškiau bus kitą savaitę. Dar yra atviras klausimas, nes turime susiderinti su miestu, dėl leidimų. Viskas kol kas tik derybų objektas”, – BNS teigė M.Budrikis..

Anot verslininko, ar NT įsigijimo sandoris bus sudarytas, paaiškės per porą savaičių. Klausiamas, koks objektas galėtų būti plėtojamas teritorijoje Karaliaus Mindaugo prospekte, M.Budrikis sakė, kad tai galėtų biurai, tačiau daugiau detalių neatskleidė.

“Negaliu atskleisti kol kas. Planai yra padaryti gražų daiktą, kur 25 metus stovi vaiduoklis. Planuojam turbūt taip, biurai”, – BNS tvirtino jis.

Vienas “Respublikos” viešbučio savininkų Gintaras Kviliūnas BNS atsisakė komentuoti galimą sandorį.

“Kol kas nieko negaliu nei patvirtinti, nei paneigti”, – teigė jis.

BNS žiniomis, nebaigtą statyti viešbutį Karaliaus Mindaugo prospekte jo savininkai už daugiau nei 2,02 mln. eurų (7 mln. litų) taip pat siūlė įsigyti įvairioms nekilnojamojo turto plėtros bendrovėms: koncernui SBA, “Hanner”, “YIT Kausta”, “Eika”, “Lords LB Asset Management”.

R.Baškys vadovauja restruktūrizuojamai bendrovei “Vėtrūna”, kurios savininkai Banių šeima praėjusiais metais už 61,6 mln. eurų (212,5 mln. litų) Švedijos investicijų bendrovei “East Capital Explorer” pardavė su partneriais valdytą biurų kompleksą “Vilniaus verslo uostas” Vilniaus centre.

M.Budrikio valdoma restruktūrizuojama bendrovė “MB projektai” praėjusiais metais Švedijos kapitalo investicinei kompanijai “Nordic & Baltic Property Group” pardavė administracinės ir prekybos paskirties kompleksą “Business Park 4” Vilniuje Perkūnkiemio gatvėje. Ekspertai teigia, kad sandorio vertė viršija 17,38 mln. eurų (60 mln. litų).

“Respublikos” viešbutį valdo bendrovė “Kauno arka”, kurios pagrindinė netiesioginė akcininkė (55,93 proc.) yra G.Kviliūno bei architektų biuro “G. Natkevičius ir partneriai” valdoma įmonė “Turanijus”, dar 25,89 proc. priklauso Nyderlanduose registruotai kompanijai “Kauli”, 9,02 proc. Pauliui Jaruševičiui, 6,67 proc. Danutei Kviliūnienei, 1,01 proc. Gintarui Ruseckui, 0,97 proc. – įmonei “Baltų žemė”, o 0,48 proc. Juliui Urbaičiui. “Kauno arką” pastarieji valdo per bendrovę “Kauno verslo rūmai”.

“Respublikos” statybos, pradėtos 1988 metais įstrigo 1993-aisiais. Nuo to laiko kelis kartus keitėsi jo savininkai, tačiau statybos nebuvo atnaujintos. Viešbutis stovi apie 85 arų ploto žemės sklype, kurį “Kauno arka” nuomojasi iš valstybės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: