Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Airijos skrydžių bendrovė “Ryanair” plečia lėktuvų aptarnavimą Kauno oro uoste – bendrovė ketina investuoti 5,6 mln. litų ir aptarnauti dvigubai daugiau lėktuvų.

Užsienio bendrovių investicijas Lietuvoje skatinanti įstaiga “Investuok Lietuvoje” pranešė, jog “Ryanair” ketina papildomai įdarbinti 40 aviacijos mechanikų.

“Įvertinus lietuvių aviacijos mechanikų gebėjimus, “Ryanair” nusprendė tęsti plėtrą Kaune ir beveik padvigubinti aukštos kvalifikacijos darbuotojų skaičių. Aptarnavimo centre vienu metu galėsime priimti dvigubai daugiau lėktuvų”, – pranešime sakė bendrovės”Kaunas Aircraft Maintenance Services” direktorius Karolis Čepukas.

Pasak “Investuok Lietuvoje” generalinės direktorės Mildos Dargužaitės, “Ryanair” investicija skatins oro uoste esančio aviacijos klasterio plėtrą.

“Tai taps viena iš esminių paskatų kitoms panašioms bendrovėms investuoti į Kauno oro uostą ir jį supančią laisvąją ekonominę zoną. Čia yra potencialo ne tik lėktuvų priežiūros ir remonto įmonėms, bet net ir nedidelių orlaivių gamintojams”, – teigė M.Dargužaitė.

“Ryanair” savo bazę Kauno oro uoste atidarė 2010 metais, o orlaivių priežiūros ir remonto padalinį įkūrė 2012 metais. Pastarajame šiuo metu dirba beveik 50 darbuotojų. Šių metų pradžioje “Ryanair” investavo daugiau nei 10 mln. litų į naują orlaivių techninio aptarnavimo ir remonto angarą Kaune.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: