Kauno meras Visvaldas Matijošaitis / KaunoŽinios.lt nuotr.

Pranešama, kad remiantis ikiteisminio tyrimo parodymais, kuriuos davė buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis naudojo savivaldybės administracinius resursus savo asmeniniam gyvenimui ir artimiesiems.

Buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas teisėsaugai atskleidė, kad Kauno meras Visvaldas Matijošaitis nurodė pavaldiniams neišduoti leidimo „Britanikos” viešbučio rekonstrukcijai, nes tai kenktų jo šeimos verslo interesams, šeštadienį praneša „Lietuvos rytas“.

„Meras, iš statytojų sužinojęs, kad bus pastatytas „Hilton” tinklui priklausantis viešbutis ir verslo centras, suprato, jog jie taps konkurentais jo turimam verslo centrui „Magnum” ir viešbučiui „Metropolis”, ir liepė neduoti leidimo. Aš ir visi kiti savivaldybėje supratome, kad vykdome neteisėtą mero nurodymą”, – V. Šiliausko pareiškimą prokuratūrai remdamasis šaltiniais cituoja „Lietuvos rytas“.

Primename, kad buvusiam Kauno savivaldybės administracijos vadovui prokuratūra yra pareiškusi kaltinimus kyšininkavimu, jis sutiko bendradarbiauti su teisėsauga.

„Lietuvos rytas“ teigia, jog, pasak V. Šiliausko, meras nurodė administracijos darbuotojams sugalvoti priežastį, kaip atmesti rekonstrukcijos projektą, nepaisant jų nuogąstavimų, kad verslininkai gali imtis teisinių veiksmų siekiant prisiteisti nuostolius už negautas pajamas.

Kaip paskelbė Alfa.lt, anot V. Šiliausko, Kauno centre esanti Brastos gatvė remonto sulaukė todėl, kad meras čia įsigijo prabangų butą ir liepė miesto tvarkymo skyriaus vedėjui Aloyzui Pakalniškiui sutvarkyti gatvę nesilaikant miesto gatvių tvarkymo plano. Daugybė aferų Stambiu kyšininkavimu įtariamas buvęs administracijos direktorius V. Matijošaitį apkaltino maždaug dešimčia pačių įvairiausių aferų.

Anot V. Šiliausko, mero nurodymais buvo sudarytos taikos sutartys dėl pastato, esančio šalia Karaliaus Mindaugo prospekte esančio restorano „McDonald’s“, grąžinimo, kadangi su tuo buvo susiję reikiami asmenys ir taip Kauno miesto savivaldybė galėjo netekti apie milijono eurų. Žemės sklypas, kuriame buvo numatytas M. K. Čiurlionio koncertų centras, pateko į užliejamas teritorijas, tad V. Matijošaitis, kaip nurodė V. Šiliauskas, sugalvojo jį „pakelti“ už kauniečių pinigus – maždaug už 100 tūkst. eurų savivaldybės lėšų iš kitų objektų buvo privežta žemių, kuriomis sklypas buvo taip paaukštintas, kad vanduo jo neapsėmė, tai esą buvo atlikta be jokių leidimų ir derinimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: