Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune studijuojantys užsienio studentai kartu su Žaliakalnio seniūnijos darbuotojais ir savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorėmis šį ketvirtadienį, 16 val., kviečia visus studentus prie Ąžuolyno tvarkymo darbų, kurie vyks priešais Zoologijos sodą esančiame skvere.

Kaip teigia Erasmus studentų tinklo (ESN) atstovas Karolis Kriuka, užsienio studentų statusas yra labai nuvertinamas, todėl tokiomis akcijomis norima atkreipti dėmesį ir parodyti, jog visuomenės nuomonė yra klaidinga.

„Mūsų organizacijos, Erasmus Studentų Tinklo, vienas pagrindinių tikslų – puoselėti žmogiškąsias vertybes ir turtinti vietinę bendruomenę į Kauną atvykusių tarptautinių studentų pagalba. Uoliai stengiamės sunaikinti įsisenėjusį stereotipą, kad užsienio studentai atvažiuoja čia tik pasilinksminti. Vytauto Didžiojo Universitete ir kitose Lietuvos aukštosiose mokyklose vizituojantys studentai yra stipriai įsilieję į socialinį vietinės bendruomenės gyvenimą. Studentai, besimokantys Kaune, myli šį miestą ir nori prisidėti prie jo gražinimo“, – pasakojo K. Kriuka.

„2015 m. gegužės mėnesį „Ąžuolyno“ parke prie Zoologijos muziejaus esantis skverelis kartu su užsienio studentų pagalba buvo atnaujintas – nudažyti suoliukai ir pasodintos gėlės. Šaunu, jog studentai nepamiršta savo ESN skverelio ir noriai prisideda prie jo sutvarkymo, po kurio dažniausiai organizuojamas piknikas ir įvairūs žaidimai. Tikėkimės, jog oro sąlygos leis ne tik pagražinti parką, bet ir smagiai praleisti laiką kartu“, – teigė Kauno miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Margarita Navickaitė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: