Organizatorių archyvo nuotr.

Paprastai kalbant, debesų kompiuterija – tai paslaugos, kurios perkelia visus kompiuterijos aspektus, įskaitant serverius, saugyklas, duomenų bazes, programinę įrangą, duomenis į internetą, arba „debesį“. Viskas, ką galite rasti, vartoti ir užsisakyti internetu, dabar valdoma pasitelkiant šią technologiją. Pasirinkę tokias paslaugas, mokate tik už tai, ką naudojate, o tai padeda sumažinti kaštus, efektyviau valdyti sistemų infrastruktūrą ir nevaržomai augti atsižvelgiant į didėjančius verslo poreikius. Net ir pandemija įrodė, kad tai – puikus ir greitas būdas persikelti į virtualią erdvę ir padėti ne tik sau, bet ir vartotojams.

Kuo ši paslauga skiriasi nuo dedikuotų serverių?

Kalbant apie serverius, neretai tenka išgirsti apie įvairius jų tipus ir skirtingas paslaugas. Ganėtinai dažnai kyla klausimas – kuo debesų kompiuterija skiriasi nuo dedikuotų serverių? Nors jie iš esmės atlieka tą patį darbą, tai yra du skirtingai dalykai, kurių verčiau nepainioti.

Cloud serveriai yra virtualūs ir ganėtinai lankstūs. Jei jūsų projektas auga ir staiga prireikia daugiau resursų, juos galite pasididinti pagal poreikį. Jie puikiai tinka tiek paprastiems, tiek sudėtingesniems projektams. Taip pat suteikiama prieiga prie daugybės funkcijų ir įrankių, o serverį galite skaidyti į privačius tinklus. Jūsų duomenys talpinami internete keliuose serveriuose, todėl užtikrinamas nuolatinis sistemų veikimas, vartotojai gali prieiti prie informacijos internetu iš bet kurios vietos.

Dedikuotas serveris yra fizinis serveris, kuriam skirta atskira fizinė įranga. Visi čia esantys ištekliai priklauso tik asmeniui, kuris turi šį serverį. Tai itin geras pasirinkimas, jei jūsų projektas reikalauja ypač didelio našumo arba jei norite išplėsti sistemos infrastruktūrą. Jie suprojektuojami pagal poreikį, o administravimui ir priežiūrai turi būti skiriamas atitinkamas personalas.

Kodėl debesų kompiuterija naudinga verslui?

Ši paslauga gali būti pritaikoma įvairiose verslo sferose, tačiau labiausiai ji praverčia medicinos, prekybos bei finansų įmonėse ir įstaigose. Pažvelkime į tai atidžiau.

Cloud paslaugos tampa kone būtinybe medicinos srityje, nes jos smarkiai palengvina sveikatos apsaugos darbus. Naudodami šią technologiją, sveikatos specialistai gali greitai ir efektyviai nuotoliniu būdu rinkti reikiamus pacientų duomenis saugojimui, lengvesniam prieinamumui bei dalijimuisi ir juos talpinti „debesyje“. Tai puikus įrankis norint pasiekti didesnį įstaigų našumą per darbų, kurie paprastai atliekami ranka, optimizaciją.

Taip galiausiai išgaunama didžiausia nauda pacientui – personalas laiku gauna reikalingus duomenis ir gali adekvačiai reaguoti į situaciją. Skirtingose šalies regionuose dirbantys medikai gali konsultuotis realiu laiku per atstumą, o tai gali padėti laiku suteikti reikiamą pagalbą kritiniais atvejais. Verta pabrėžti ir tai, kad, kai pritaikoma debesų kompiuterija, sumažinami kaštai, kuriuos medicinos įstaigos turi skirti savo IT sektoriui plėtoti: mokyti IT specialistus, pirkti atitinkamą įrangą, įrenginėti jiems patalpas bei jas išlaikyti.

Cloud paslaugos taip pat pasižymi ir finansinėse įstaigose. Šioje srityje kasdien auga konkurencija, todėl kiekviena įmonė turi savo klientams suteikti gerą vartotojo patirtį, kartu supaprastinant savo vidinius procesus. Tad reikalingos aktualios funkcionalios informacinės technologijos, o būtent debesų kompiuterijos platforma leidžia jiems dirbti efektyviau.

„Debesis“ suteikia galimybę sinchronizuoti įstaigos veiklą organizaciniu mastu ir suskirstyti duomenis į atskiras, lengvai pasiekiamas sritis, pavyzdžiui, finansus, rizikos grupes, klientų informaciją ir daugiau. Atitinkamai suskirstę šiuos duomenų rinkinius, galite atlikti išsamią analizę ir lengvai pasidalinti įžvalgomis su kitais sektoriais. Taip pat specialiais įrankiais užtikrinama jautrios informacijos apsauga, tad tiek finansinės įstaigos.

Derėtų pabrėžti, kad jei tik yra galimybė, debesų kompiuterija palengvina darbą nuotoliniu būdu. Taip gali būti atliekami įvairaus pobūdžio darbai: nuo apskaitų pildymo iki konsultacijų. Kadangi visa reikiama informacija laikoma vienoje centralizuotoje vietoje, ją lengvai pasiekti ir pasidalinti gali visi aktualūs asmenys. Todėl tai – naudinga paslauga ne tik medicinos ar finansinėms įstaigoms, bet ir bet kokiam verslui, kuris gali pasinaudoti šiuo patogumu.

Užsakymo Nr. KMC200099

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: