Organizatorių archyvo nuotr.

Nesunku pastebėti, jog visos dienos mokykla yra vienas iš galimų pasirinkimų. Ir tikrai netrūksta priežasčių, kodėl ją verta rinktis.

Daugiau tobulėjimo galimybių

Visos dienos mokyklos dažnai pristatomos kaip vieta, kur vaikai turi daugiau galimybių tobulėti nei tradicinėse mokyklose. Tačiau ar tai tiesa? Atsakymas nėra vienareikšmis ir priklauso nuo daugelio veiksnių.

Kodėl visos dienos mokyklos gali būti patrauklios?

Daugiau laiko veikloms: ilgesnė diena mokykloje leidžia kur kas pasiūlyti įvairesnes ir platesnes ugdomąsias veiklas, tokias kaip būreliai, projektai, sporto užsiėmimai ir pan. Individualizuotas dėmesys: mažesnėse grupėse mokytojai gali skirti daugiau individualaus dėmesio kiekvienam mokiniui, padėdami jiems geriau suprasti mokymo medžiagą ir pasiekti geresnių rezultatų. Socialinių įgūdžių ugdymas: ilgesnis bendravimas su bendraamžiais ir mokytojais leidžia vaikams ugdyti socialinius įgūdžius, tokius kaip bendradarbiavimas, komunikacija ir konfliktų sprendimas.

Puikus pasirinkimas dirbantiems tėvams

Visos dienos mokykla – patogi alternatyva dirbantiems tėvams

Visos dienos mokyklos tampa vis populiaresnės, ypač tarp dirbančių tėvų. Kodėl? Štai keletas pagrindinių priežasčių: patogumas ir organizuotumas – viena iš didžiausių visos dienos mokyklų privalumų – patogumas. Tėvams nereikia rūpintis, kas prižiūrės vaiką po pamokų. Vaikas yra saugioje aplinkoje, kur gali mokytis, žaisti ir bendrauti su bendraamžiais. Nuoseklus ugdymas: mokykla užtikrina nuoseklų ugdymo procesą. Vaikai gali atlikti namų darbus mokykloje, dalyvauti įvairiose veiklose, kurios papildo pamokas.

Gali padėti ugdyti sveikos gyvensenos įpročius

Taip, visos dienos mokykla gali būti puiki vieta ugdyti sveikos gyvensenos įpročius. Ilgesnis buvimas mokykloje suteikia daugiau galimybių organizuoti įvairias veiklas, kurios skatina sveiką gyvenseną. Kaip? Subalansuota mityba: mokykla gali organizuoti maitinimą, kuriame būtų daug daržovių, vaisių, grūdų ir mažiau cukraus bei riebalų. Taip pat gali būti organizuojami užsiėmimai, kurių metu vaikai mokosi apie sveiką mitybą ir patys ruošia maistą. Fizinis aktyvumas: ilgesnė diena mokykloje leidžia organizuoti daugiau fizinio aktyvumo užsiėmimų, tokių kaip sportas, šokiai, žaidimai lauke. Tai padeda stiprinti sveikatą, gerinti koordinaciją ir nuotaiką. Sveikos gyvensenos edukacija: mokykla gali organizuoti įvairias edukacines programas, kurių metu vaikai mokosi apie sveikatos svarbą, higieną, miego svarbą ir kitus sveikos gyvensenos aspektus.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: