Meda Adrijauskniene

Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai skina pergales tarptautiniuose konkursuose. Rugsėjo mėnesį jungtinė studenčių komanda užėmė 2-ąją vietą vykusiame pasauliniame projektų valdymo čempionate Serbijoje.

Prieš išvykstant atstovauti Lietuvą tarptautiniame finale, merginų komandai „The Girls of GIFTed“ teko rungtis jau devintus metus iš eilės organizuotame Tarptautinės projektų vadybos asociacijos IPMA Projektų valdymo čempionate, kur laurus skynė ir kitos KTU komandos. Daugiausiai taškų surinkusiai merginų komandai atiteko garbė atstovauti savo šalį konkurse Serbijoje.  

Maja Timofejeva

Čia vykusiame tarptautiniame Projektų valdymo čempionate Lietuvą atstovavo KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultete (SHMMF) Viešąjį valdymą studijuojanti Maja Timofejeva, tame pačiame fakultete Naujųjų medijų kalbos bakalauro siekianti Gabrielė Bražėnaitė bei Ekonomikos ir verslo fakultete (EVF) finansus studijuojanti Aistė Čirvinskaitė.

Gabriele Brazenaite

2021 metų pavasario semestre studentės lankė GIFTed sustiprintą projektų valdymo modulį ir, paskatintos dėstytojos, ryžosi sudalyvauti projektų valdymo čempionate Lietuvoje, po kurio iškovojo galimybę varžytis svetur.

Aiste Cirvinskaite

Sėkmė aplankė netikėtai

Sudalyvauti konkurse merginų komandai pasiūliusi KTU EVF dėstytoja dr. Meda Andrijauskienė atvirauja, kad nesitikėjo tokio puikaus starto, atnešusio pergales.

„Esu maloniai nustebinta, kad merginoms taip šauniai viskas pavyko. Juk jos dar tik pradėjo antrąjį bakalauro kursą, o jau sugebėjo nurungti išties stiprius tarptautinius varžovus. Ši pergalė įrodė, kad universitete rengiamas modulis yra savalaikis, atliepiantis šių dienų poreikį. Dar kartą įsitikinome, kad universitete siūlome labai aukštos kokybės studijas“, – teigė M. Andrijauskienė.

Merginų komanda neturėjo didelių lūkesčių laimėti projektų valdymo konkurso Lietuvoje, o ypač būti deleguotoms į tarptautinį konkursą Serbijoje, jos buvo nusiteikusios gauti įdomios ir naudingos patirties, tad pergalės jausmas joms tapo dar saldesnis.

„Sunku buvo patikėti savo sėkme, nes konkursas tęsėsi ganėtinai ilgai – nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio. Džiaugiamės, kad su komandos narėmis išdrįsome išeiti iš savo ramaus burbulo. Tai buvo neįkainojama patirtis ir motyvacija drąsiau judėti pirmyn“, – sakė M. Timofejeva, pasiryžusi su komandos draugėmis tęsti bendradarbiavimą ir kitose GIFTed veiklose.

Paremtas simuliaciniu žaidimu

Tarptautinio valdymo čempionatas buvo paremtas simuliaciniu žaidimu, kur realaus pasaulio užduotys buvo perkeltos į virtualią erdvę. Merginos gavo tikrą projektą su paskirtomis užduotimis, nurodytu atlikimo terminu ir paskirtu biudžetu. Taipogi joms teko stengtis išlaikyti darbuotojų motyvaciją bei stengtis atitikti visus rizikos, biudžeto ir laiko valdymo rodiklius pagal tam tikrus kriterijus.

„Mums atiteko projektų vadovų vaidmuo, kai turėjome planuoti ir vėliau kontroliuoti visą įgyvendinamą projektą. Nerimavome, kad nesuprasime, kaip naudotis programa, bet pradėjus dirbti  viskas tarsi stojo į savo vėžes. Mums labai patiko simuliacinio projekto procesas, pajutome, kad realiame gyvenime projektų vadovo darbo tempas yra ganėtinai spartus“, – įspūdžiais dalijosi M. Timofejeva.

Pasak M. Andrijauskienės, studentų dalyvavimas tokiuose konkursuose yra be galo svarbus dėl ten gaunamos reikšmingos patirties: „Matome stipriai augantį specialistų poreikį ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tad tai puiki proga išbandyti save neturint jokios ankstesnės darbinės patirties. Savo studentus visuomet raginu, kad bent pabandytų“.

Panašios nuomonės laikosi ir A. Čirvinskaitė: „Projektų valdymo įgūdžiai yra reikalingi visuose sektoriuose, todėl džiaugiuosi GIFTed talentų akademijos suteikta galimybe mokytis šios srities subtilybių. Tikiu, kad ateityje teks dažnai susidurti su projektų valdymu, tad šis modulis yra tvirtas šios srities žinių pagrindas“.

KTU kasmet deleguoja bent kelias komandas į Lietuvos projektų valdymo čempionatą, o užėmus prizines vietas vyksta ir į tarptautinį čempionatą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: