Iniciatyvos būsiu__ nuotr.

Šiuo metu šalyje veikiančios įmonės į darbą iš karto galėtų priimti per 3 tūkst. informacinių technologijų specialistų, o per artimiausius trejus metus jų poreikis rinkoje išaugs 83 procentais. Todėl ketvirtą kartą iniciatyvos „būsiu__“ šalyje organizuojamos Nacionalinės karjeros savaitės metu šios srities specialistai ypatingai kviečiami atvykti į mokyklas ir supažindinti moksleivius su karjeros galimybėmis.

„Informacinės technologijos jau ne vienus metus iš eilės yra tarp patraukliausių sričių karjerai. Tačiau daugeliui moksleivių ši sritis atrodo sudėtinga, ne visi joje lengvai įžvelgia karjeros galimybių. Siekdami kuo geriau supažindinti būsimuosius specialistus su informacinių technologijų sritimi, taip pat ir kitomis perspektyviomis profesijomis, kviečiame įvairių profesijų atstovus jungtis prie mūsų iniciatyvos ir dalyvauti Nacionalinėje karjeros savaitėje“, – sakė iniciatyvos „būsiu__“ vadovė Rūta Radzevičiūtė.

Informacijų technologijų sektoriuje Lietuvoje šiuo metu dirba daugiau kaip 31 tūkst. specialistų. Per artimiausius trejus metus papildomai bus sukurta 14 tūkst. naujų darbo vietų šioje srityje, rodo agentūros „Investuok Lietuvoje“ duomenys. Artimiausioje ateityje labiausiai trūks programuotojų, taip pat augs testuotojų, sąsajų kūrėjų, skaitmeninės grafikos dizainerių, konsultantų, tinklų inžinierių, vartotojų sąsajų kūrėjų poreikis.

Remiantis rinkos duomenimis, informacinių technologijų srityje dirbantys specialistai gali tikėtis ir kur kas didesnio už vidutinį šalyje atlyginimo. Pavyzdžiui, pradedančiųjų programuotojų atlyginimas sudaro apie 500–700 eurų, įgijus kelerių metų patirtį jis gali pasiekti apie 1 000 eurų. Tuo metu reikalingų įgūdžių turintys ir darbo patirties spėję sukaupti specialistai gali tikėtis ir 1 800–2 200 eurų siekiančio atlygio.

Nepaisant didelių vyraujančių atlyginimų ir darbdavių siūlomų patrauklių darbo sąlygų, informacinių technologijų specialistų, galinčių užpildyti laisvas vietas, skaičius didėja per lėtai. Prisijungdami prie iniciatyvos „būsiu__“ ir atvykdami į mokyklas papasakoti apie savo patirtį, informacinių technologijų profesionalai savo pavyzdžiu gali įkvėpti daugiau jaunų žmonių rinktis šią perspektyvią sritį.

Nacionalinė karjeros savaitė, kurią globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir remia bankas „Swedbank“, vyks šių metų balandžio 25-28 dienomis.

Visi norintieji prisijungti prie Nacionalinės karjeros savaitės kviečiami registruotis iniciatyvos „būsiu__“ svetainėje adresu www.busiu.eu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: