(c) fibaeurope.com/Castoria
Robertas Javtokas kovoja dėl kamuolio

Lietuvos rinktinei Europos krepšinio čempionate nepavyko iškovoti pirmosios vietos A grupėje. Sausakimšoje Panevėžio arenoje lietuviai 79:91 (12:31, 24:31, 23:19, 20:10) nusileido galingai žaidusiai Ispanijos rinktinei ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą.

Lietuvą nuo pat pradžių truktelėjo Paulius Jankūnas, pelnęs penkis taškus iš eilės, tačiau į priekį išsiveržti nepavyko. Vėliau ispanai pradėjo atitrūkti: Pau Gasolis ore pagavo kamuolį ir įkrovė jį į krepšį, o Juanas Carlosas Navarro pataikė iš toli ir ispanai jau pirmavo 7:18.

Po Kęstučio Kemzūros minutės pertraukėlės situacija nesikeitė ir varžovai padidino skirtumą iki penkiolikos taškų.

Žaidimas truputį pagerėjo į aikštę išėjus Jonui Valančiūnui, kuris išprovokavo pražangą, apsigynė bei pataikė dvitaškį. Vis dėlto, K.Kemzūra gavo techninę pražangą, o ispanai tuo sugebėjo pasinauoti ir pirmąjį kėlinį baigė pirmaudami 12:31.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje liko nesikeitė ir ispanai toliau didino lietuvių deficitą. J.Valančiūno ir Rimanto Kaukėno dėka žaidimas išsilygino, tačiau Ispanijos rinktinė vis tiek pirmavo didesniu nei dvidešimties taškų skirtumu. Ilsėtis komandos išėjo ispanams pirmaujant net 36:62.

Po ilgosios pertraukos varžovai padidino persvarą iki rekordinės 31-o taško atžymos. Iki kėlinio pabaigos lietuviams pavyko truputį atsitiesti ir po S.Jasaičio dvitaškio skirtumas sumažėjo iki dvidešimties. Tačiau paskutinis ketvirtis tapo tik formalumu ir varžovai šventė pergalę rezultatu 79:91.

Pagrindine pralaimėjimo priežastimi tapo fantastiškas ispanų tritaškių pataikymas (13/26). Tai pastebėjo ir vyriausiasis Lietuvos treneris K.Kemzūra, pažymėjęs, jog ispanai prieš šias rungtynes buvo prasčiausiai iš toli atakuojanti komanda čempionate.

„Šiandien aikštėje pasirodė tik viena komanda – Ispanija.“ – kalbėjo strategas – „Jie agresyviai žaidė gynyboje, neleido mums pataikyti.“

Jis taip pat pastebėjo, jog mūsiškiai daug klydo, tačiau pabrėžė, jog būtina išlikti pozityviems.

Tuo tarpu komandos kapitonas Robertas Javtokas sugebėjo rasti teigiamų dalykų: „Antroje rungtynių pusėje jau žaidėme taip, kaip turėjome žaisti.“

Lietuvos rinktinė pirmadienį vakare susitiks su portugalais.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 13, Rimantas Kaukėnas ir Martynas Pocius po 11, Paulius Jankūnas 8, Mantas Kalnietis ir Robertas Javtokas po 7, Simas Jasaitis ir Šarūnas Jasikevičius po 6, Darius Songaila 4, Tomas Delininkaitis ir Kšištofas Lavrinovičius po 3.

Ispanija: Juanas Carlosas Navarro 22, Pau Gasolis 17, Serge Ibaka 13, Jose Calderonas 12.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: