(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Savaitgalį Kaune vykusiame „8×8” futbolo turnyre netrūko žinomų žmonių. Tiesa, nei Kauno vicemero Povilo Mačiulio, nei žurnalisto Nerijaus Kesmino komandos futbolo turnyro finalo nepasiekė.

„Kaip žinome, sporte kasdienio gyvenimo pareigos ir titulai nieko nereiškia – taurę reikia iškovoti. Smagu, kad į futbolo aikštelę išbėgo ir žurnalistai, ir politikai, bet, svarbiausia, kad turnyrą laimėjo geriausią šiais metais komandą surinkusi ekipa“,- sako asociacijos „Sportuojanti Lietuva“ direktorius Justas Valentinas.

Kauno futbolo akademijoje savaitgalį savo jėgas išbandė per 300 įvairaus amžiaus ir profesijų futbolo mėgėjų. Pirmąją vietą užėmė „Seniai“, antra liko „Ermitos“ komanda, trečia – „Vaikutis“. Laimėtojai gavo taures, medalius ir rėmėjų įsteigtus prizus, o visi kiti buvo apdovanoti atminimo dovanomis.

Anot „Sportuojanti Lietuva“ vadovo, tradiciniu tapęs mėgėjų futbolo turnyras vis labiau populiarina futbolą šalyje.

„Nors mūsų organizuojamas futbolo turnyras skirtas mėgėjams, tačiau dalyvių ir žiūrovų gausa rodo, kad šis sportas šalyje įgauna vis didesnę reikšmę. Kaip žinome, futbolas yra populiariausia sporto šaka pasaulyje, todėl norėtumėte, kad ir Lietuvoje futbolas įgytų kuo daugiau gerbėjų. Iš to, kokias kovas matome aikštelėje, galime manyti, kad judame teisinga kryptimi“, – savo mintimis dalinosi J. Valentinas.

Asociacijos „Sportuojanti Lietuva“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: