lsdp.lt archyvo nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog Ministrų kabineto nariai negali daryti vienašališkų pareiškimų ir turėtų susilaikyti nuo asmeninių svarstymų ypač svarbiais energetikos klausimais.

Tai Vyriausybės vadovas sakė BNS penktadienį komentuodamas ūkio ministrės Birutės Vėsaitės viešus pasisakymus apie energetiką, kuriuos pasmerkė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

“Manau, kad Vyriausybės kabineto žmonės negali daryti vienašališkų pareiškimų, nes reikia suprasti, kad tai pareiškimai, kurie nuskamba viešai. Nes šis klausimas yra stipriai nagrinėjamas, dirba darbo grupė ir ji tuoj baigs darbą ir bus pristatyta išsami medžiaga su atskira analize. Manau, kad kai kada ministrai turėtų susilaikyti nuo tam tikrų pareiškimų, ypač svarbiais klausimais kaip energetika”, – BNSteigė A.Butkevičius, šiuo metu viešintis su vizitu Rusijoje.

Klausiamas, ar ūkio ministrės vieši svarstymai buvo klaida, A.Butkevičius pakartojo manąs, jog “šiek tiek šiuo klausimu reikėjo susilaikyti”.

“Mes atskirai savo kabinete atvirai kalbėsime”, – pridūrė jis.

Reaguodama į nuskambėjusią kritiką po jos pasisakymų apie energetiką pati B.Vėsaitė penktadienį teigė, jog ūkio ministro postas nėra “saldus”.

“Tegu kalba, ką nori. Žinokite, nėra čia tas saldus postas. Jeigu jie turi ką nors geresnio – pirmyn”, – Lietuvos ryto televizijos žinioms penktadienio vakarą sakė B.Vėsaitė.

“Dėl Trečiojo paketo įgyvendinimo aš kalbėjau kaip Trečiąjį paketą siekia įgyvendinti estai. Nes jie lygiai to paties siekia, bet siekia protingai, o ne mušdami savo vartotojus”, – sakė ministrė.

B.Vėsaitė ketvirtadienį pareiškė, jog Japonijos korporacijos “Hitachi” siūlytas atominės elektrinės reaktorius Lietuvai nereikalingas, o prieš “Gazprom” monopoliją nukreiptą trečiąjį Europos Sąjungos (ES) energetikos paketą dujų sektoriuje Lietuva galėjo įgyvendinti lėčiau.

Prezidentė D.Grybauskaitė, komentuodama šiuos ūkio ministrės pasisakymus apie energetiką, pareiškė, kad besiblaškantys ir skirtingai kalbantys Vyriausybės nariai kuria nepatikimos šalies įvaizdį.

Premjeras A.Butkevičius ketvirtadienį sakė, jog ministrė išsakė savo asmeninę nuomonę. Anot premjero, B.Vėsaitė nėra susipažinusi su mokslininkų parengta medžiaga dėl šalies energetikos strategijos.

Vyriausybė, pasak premjero, nekeičia savo nuomonės dėl trečiojo paketo ir ketina jį įgyvendinti kaip planuota.

Trečiojo energetikos paketo, kuris numato dujų perdavimo, tiekimo ir skirstymo veiklų atskyrimą, įgyvendinimas sukėlė ginčų tarp Lietuvos ir “Gazprom”. Pagal šį paketą Lietuva iki 2014 metų pabaigos ketina atskirti “Lietuvos dujų”, kurių 37,1 proc. akcijų valdo “Gazprom”, veiklas – magistraliniai dujotiekiai atiteks nuo “Lietuvos dujų” atskiriamai naujai įmonei.

Lietuvos Vyriausybė žada šį pavasarį apsispręsti, ar tęsti Visagino atominės elektrinės projektą. Pagal pirminius planus, jėgainę statytų Baltijos šalių energetikos įmonės ir Japonijos korporacija “Hitachi”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: