lsdp.lt archyvo nuotr.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius yra pažadėjęs vykti į žiemos olimpines žaidynes Sočyje. Tai BNS penktadienį sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

“Mūsų žiniomis, premjeras ruošiasi vykti. (…) Premjeras yra pažadėjęs, kad jis važiuos, šiai dienai”, – BNS sakė D.Gudzinevičiūtė.

Tuo metu premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė – Lazdauskienė BNSpenktadienį teigė, kad dėl ministro pirmininko galimybės vykti į Sočį “klausimas dar ankstyvas, bet bus svarstomas”.

Ketvirtadienį apie savo sprendimą nevykti į Sočį pranešė prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri nurodė “nematanti politinės galimybės vykti į Sočio žaidynes”.

Premjeras A.Butkevičius šio šalies vadovės sprendimo nekomentuoja.

D.Gudzinevičiūtė taip pat nesiėmė vertinti prezidentės pozicijos.

“Mes negalime komentuoti, spėlioti. Prezidentės sprendimas yra prezidentės sprendimas. O mūsų sportininkai tikimės, kad parodys viską, ką gali, ir nudžiugins ir sirgalius, ir visus mūsų tautiečius”, – kalbėjo LTOK prezidentė.

Į Rusiją nevyksiantys neseniai paskelbė ir Jungtinių Valstijų, Prancūzijos ir Vokietijos prezidentai.

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis pranešė vyksiantis į olimpiadą, sakydamas, kad boikotai atspindi Šaltojo karo dvasią.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: