(c) LFF archyvo nuotr.

Lietuvos futbolo A lygos čempionato priešpaskutiniame ture Marijampolės „Sūduva“ įveikė Panevėžio „Ekraną“ ir šoktelėjo į antrąją vietą, o „Šiauliai“ nugalėjo Vilniaus „Žalgirį“ ir pakilo į penktąją poziciją.

„Sūduva“ ir „Žalgiris“ bei „Šiauliai“ ir Gargždų „Banga“ turi po vienodai taškų, tad antros ir penktos vietos likimas spręsis paskutiniame pirmenybių ture.

„Sūduvai“ norint išsaugoti šansus pasivyti „Žalgirį“ reikėjo pergalės prieš nugalėtojų titulą Panevėžio „Ekraną“ ir Marijampolės klubas ją iškovojo rezultatu 2:0.

Antrajame kėlinyje „Ekrano“ vartų sargas Tadas Kauneckas baudos aikštelėje pargriovė Liu Chao ir 11 metrų baudinį realizavo Andrius Urbšys. Pergalę šeimininkams rungtynių pabiagoje įtvirtino tiksliai kontrataką užbaigęs Povilas Lukšys. 16-ąjį įvartį pelnęs puolėjas tapo rezultatyviausiu A lygoje ir veikiausiai išlaikys šį titulą, nes artimiausi persekiotojai  iš „Ekrano“ – Vits Rimkus (15) ir Dominykas Galkevičius (12) – savo pasirodymą šiemet jau baigė.

„Pagal žaidimą ir pagal progas buvome verti nugalėti. Džiaugiamės, kad laimėjome. Dabar  turime šansų kovoti dėl antros vietos. Paskutinės rungtynės su „Žalgiriu“ bus tikrai įdomios ir atkaklios“, – fksuduva.lt teigė „Sūduvos“ treneris Donatas Vencevičius

„Sūduvos“ futbolininkai buvo labiau motyvuoti, tai ir matėsi aikštėje. Norėjosi daugiau, bet reiktų atsižvelgti į dabartinę padėtį. Buvo sunkus ir ilgas sezonas, todėl padėkojau vyrams už kovą ir už pastangas“, – sakė „Ekrano“ treneris Valdas Urbonas.

„Sūduvai“ po pergalės pavyko pasivyti „Žalgirį“ pagal taškus, nes Vilniaus klubas jų neiškovojo Šiauliuose, kur 0:2 nusileido įsibėgėjusiems vietos „Šiauliams“.  Šiose rungtynėse po pertraukos šeimininkus į priekį išvedė Viliaus Lapeikio baudos smūgis, o pergalę šiauliečiams įtvirtino Igorio Kozlovo individualus reidas.

„Vyrai parodė charakterį ir pelnytai laimėjo. Tokiose rungtynėse daug lemia standartinės padėtys. Pirmas įvartis ir buvo pelnytas po baudos smūgio, o mušdamas antrąjį gražiai sužaidė I.Kozlovas. Sezoną Šiauliuose baigėme skambiu akordu“, – fcsiauliai.lt sakė „Šiaulių“ treneris Valdas Ivanauskas.

„Mano nuomone, žaidimas buvo rudeniškas, šeimininkai geriau prisitaikė prieš aikštės. Mus išmušė iš vėžių kuriozinis pirmasis įvartis. Antrąjį praleidome per emocijas, patys įmušti nesugebėjome, nors progų buvo“, – teigė „Žalgirio“ treneris Igoris Pankratjevas.

„Sūduva“ Ir „Žalgiris“ bei „Banga“ ir „Šiauliai“ turi po vienodai taškų, tačiau marijampoliečiai tur igeresnį įvarčių santykį, o šiauliečiai su gargždiškiais geriau sužaidė tarpusavyje. Paskutiniame ture „Žalgiris“ ir „Sūduva“ žais tarpusavyje, „Banga“ svečiuosis Pakruojyje, o „Šiauliai“ vyks į Klaipėdą.
„Bangai“ išsaugoti penktą poziciją nepadėjo ir įspūdinga pergalė prieš „Mažeikius“ rezultatu 6:1. Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Aureijus Staponka ir Valerijus Mižigurskis.

Įspūdingą pergalę iškovojo ir Tauragės „Tauras“, kuris 5:0 sutriuškino „Klaipėdą“ ir užsitikrino ketvirtą poziciją. Įvarčius tauragiškiams pelnė penki skirtingi žaidėjai.

Septintoje vietoje, nepaisant iškovotos dramatiškos pergalės 1:0, šį sezoną liks Pakruojo „Kruoja“. Pergalingą įvartį rungtynėse su Kauno „Atletu“, kuris rungtynes baigė be pašalinto vartininko, pakruojiškiams pelnė Mindaugas Gardzijauskas.

Paskutinis A lygos turas bus sužaistas lapkričio 14-ąją.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: