(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Atėnai, 2011 m. gegužės 23 d. – 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) ambasadorių Arvydą Sabonį vizito į Atėnus metu lydėjo išskirtinis Graikijos žiniasklaidos ir krepšinio bendruomenės dėmesys. Jau Atėnų oro uoste „EuroBasket 2011“ delegaciją pasitiko keliolika žurnalistų su kameromis ir fotoaparatais, taip pat Graikijos krepšinio federacijos vadovai. Per Europos krepšinio čempionato pristatymą A.Sabonį klausimais apipylė apie 50 žurnalistų.

„Malonu Atėnuose priimti vieną geriausių visų laikų krepšininkų ir viso pasaulio krepšinio legendą Arvydą Sabonį, – kreipėsi į žurnalistus ir krepšinio bendruomenės atstovus Graikijos krepšinio federacijos prezidentas Giorgos Vassilokopoulos. – Jis jums papasakos, kas Lietuvoje yra krepšinis ir kokia tai aistra. Neabejoju, kad mūsų draugams lietuviams pavyks surengti įspūdingą šventę“.

A.Sabonis graikams pasakojo apie pasirengimą 2011 m. Europos krepšinio čempionatui, įrenginėjamas arenas, parduotus bilietus, atsakinėjo į klausimus apie Europos krepšinį apskritai, savo patirtį, žaidžiančius savo sūnus.

„Graikai iki šiol uždavė daugiausia klausimų. Kažkuris žurnalistas net užsiminė, kad jei būčiau skyręs jiems ir tris valandas, visą tą laiką jiems nebūtų pritrūkę klausimų“, – sakė A.Sabonis.

„EuroBasket 2011“ yra didžiausias krepšinio renginys Europoje per visą istoriją. Pirmą kartą jame dalyvaus 24 stipriausios Senojo žemyno komandos, kurios šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje iš viso žais 90 rungtynių. 31 – rugsėjo 18 dienomis bus kovojame ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į Londono olimpiadą 2012 m.

Graikijos rinktinė čempionatą pradės Alytuje drauge su Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos, Kroatijos, Juodkalnijos rinktinėmis ir dar viena ekipa, kuri paaiškės rugpjūtį.

„EuroBasket 2011“ pristatymas Atėnuose buvo aštuntas toks renginys iš A.Sabonio ir „EuroBasket 2011“ organizatorių kelionių po Europą serijos. Prieš tai pirmenybės buvo pristatytos Slovėnijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Ispanijoje ir Izraelyje. Drauge su A.Saboniu čempionatą pristatinėja „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas ir organizacinio komiteto ryšių su visuomene grupės vadovas Rytis Sabas.

Šią „EuroBasket 2011“ ambasadoriaus misiją padeda rengti Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, tarptautiniai Vilniaus ir Kauno oro uostai, oficiali „EuroBasket 2011“ skraidintoja bendrovė „airBaltic“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: