Europa.eu archyvo nuotr.

Europos Sąjungos (ES) Tarybai pirmininkaujantis Kipras artimiausiu metu žada pasiūlyti konkretesnius skaičius deryboms dėl ES paramos bendrijai priklausančioms valstybėms 2014-2020 metais, o per lapkritį Briuselyje rengiama Vadovų tarybą, skirta tik būsimai finansinei perspektyvai, bus pasiekti pirmieji rezultatai dėl prioritetų, pirmadienį rašo “Verslo žinios”.

“Numatoma, kad bus finansuojamas Ignalinos atominės elektrinės uždarymas, tam tikri transporto ir energetikos infrastruktūros projektai – “Rail Baltica”, Lietuvos ir Lenkijos dujų jungtis, elektros jungtis tarp Lietuvos ir Švedijos. Be abejo, be minėtų projektų, Lietuvai taip pat teks derybose pakovoti ir dėl didesnių tiesioginių išmokų žemdirbiams, pasistengti, kad nesumažėtų Sanglaudos fondų parama”, – interviu dienraščiui sakė eurokomisaras Algirdas Šemeta.

Pasak jo, Lietuvoje uždirbantys nedaug, sąlygiškai nemenką dalį pajamų atiduoda mokesčiams, o kai kurių mokesčių, galinčių užtikrinti sąžiningą mokesčių perskirstymą, Lietuvoje, A.Šemetos teigimu, galima sakyti, nėra.

“Jeigu kalbėsime apie sukčiavimą, neteisėtai pasisavinant ES lėšas 2007-2013 metų periodu, išankstinė statistika rodo, kad Lietuva tesiekia dešimtadalį ES vidurkio. O kontrabandos mastą gali atskleisti kad ir naujas KPMG bendrovės tyrimas, rodantis, kad daugiau nei 31 proc. suvartojamų cigarečių Lietuvoje 2010-2011 metais buvo kontrabandinės ar suklastotos. Blogesnė statistika tik Latvijos rinkoje”, – sakė A.Šemeta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: