(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešojo pirkimo komisija administraciniam pastatui Savivaldybės reikmėms nuomotis savo posėdyje nutarė baigti pirkimo procedūras. Bendrovių „Pramprojektas“ ir „Kauno arka“ pateikti pasiūlymai buvo atmesti.

AB „Pramprojektas“ pasiūlymas buvo atmestas, nes konkurso sąlygose reikalaujama, kad tiekėjas pateiktų žemės sklypo, kuriame bus statomas pastatas arba kuriame yra ketinamas rekonstruoti pastatas, nuosavybės teisę arba valdymo ir naudojimo teisę patvirtinančius dokumentus, įrodančius, kad jis turi nuosavybės ar nuomos teises (ar kitas valdymo teises) į minėtą žemės sklypą. AB „Pramprojekto“ pasiūlyme pateikti dokumentai nepatvirtino nei nuomos, nei nuosavybės teisių į žemės sklypą, esantį K.Donelaičio g. 60.

Kadangi nei pats žemės sklypas, nei teisės į jį nėra įregistruoti viešajame registre, žemės sklypas apskritai nėra suformuotas. Subjektui, neturinčiam suformuoto žemės sklypo, teisės aktai nesuteikia teisių ir galimybių atlikti pastato statybos/rekonstravimo darbų, kuriuos įsigyti siekė Savivaldybė.

UAB „Kauno arka“ pasiūlymas buvo atmestas, nes pasiūlytas per brangus, Savivaldybei nepriimtinas 1 kv.m. nuomos mokestis.

Kauno miesto savivaldybės taryba pernai liepos mėnesį nusprendė, kad 1 kv.m. nuomos kaina negali viršyti 25 Lt per mėnesį (be PVM). Bendrovės „Kauno arka“ pasiūlytas 1 kv.m nuomos mokestis už mėnesį yra 47,83 Lt (be PVM).

Apie komisijos sprendimą buvo informuoti administracijos direktorius ir miesto meras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: