Bardų-dainuojamosios poezijos festivalis -
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Liepos 9 d., šeštadienį, bardų mylėtojai nuostabiame Kulautuvos pušyne pasitiks jau vienuoliktąjį bardų-dainuojamosios poezijos festivalį „Akacijų alėja“. Gražia tradicija tapusi šventė šiemet su džiaugsmu pristatys gausų būrį žinomų atlikėjų, kurie su klausytojais dalinsis savo gyvenimo patirtimi ir filosofija, scenoje pasirodys ir jaunieji bardai – įvairių dainuojamosios poezijos konkursų laureatai.

„Džiaugiuosi, kad iš esmės festivalio modelis nesikeičia. Liko toks, koks ir buvo sugalvotas prieš vienuolika metų – jis tik pasipildo kai kuriomis naujomis idėjomis. Manau, kad šis renginys – kultūros faktas ne tik parapijos, bet ir šalies mastu. Jis – unikalus. Nėra absoliučiai geriausias, bet unikalus. Trumpai tariant, „Akacijų alėja“ – tai penkios valandos ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa, dozė teigiamų emocijų“, – apie „Akacijų alėją“ pasakojo festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas.

Vienuoliktasis bardų festivalis žada būti ypatingas, kaip ir kasmet, artistų sąrašu. Anot V. Stakėno, nuolat tenka galvoti, kaip lipdyti atlikėjų audinį, kad jis būtų įdomus, artistai vienas kitą papildantys, kad sužibėtų įvairios brangakmenio briaunos. „Šiemet į festivalį sugrįš su nauju kūrinių bagažu ir jau čia buvusieji, ir debiutantai (bet ne naujokai), pasirodys ir klasikiniai dainuojamosios poezijos atlikėjai, ir įdomieji, vertingieji „ateiviai“ iš gretimų žanrų, ir žili veteranai, ir „žalias“ jaunimas…“, – teigė festivalio gimime dalyvavęs ir jo augimą puoselėjantis V. Stakėnas.

Į renginį ištikimieji klausytojai ir kasmet augantis naujų gerbėjų būrys keliaus dviračiais, automobiliais, eis pėsčiomis, plauks laivais…net lėktuvu. O po šventės grįžti namo nebus būtina – organizatoriai kvies atvykti su kemperiu arba išnaudoti galimybę apsistoti palapinių miestelyje.

Renginys nemokamas.

Daugiau informacijos kviečiame skaityti festivalio „Akacijų alėja“ tinklalapyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: