(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Vasario ir kovo mėnesį Kauno šokio teatre AURA viešėjo žymi lenkų choreografė Anna Maria Krysiak. Poznanės Baleto mokyklos absolventė buvo žymiojo Jaceko Łumińskio Silezijos šokio teatro Bytome narė. Anna Maria Krysiak šiuo metu daugiausia užsiima šokio pedagogika, dėsto šokį visame pasaulyje: Kanadoje, JAV, Vokietijoje, Rusijoje, Šveicarijoje, Indijoje, Slovakijoje, Lietuvoje, Izraelyje, Didžiojoje Britanijoje, Olandijoje ir daugybėje vietų Lenkijoje.

Į Lietuvą Anna Maria Krysiak atvažiavo kviesta teatro vadovės Birutės Letukaitės. Šio vizito rezultatas – šiuolaikinio šokio kūrinys „Apie mus“, kurio premjera bus parodyta kovo 26, 27 ir balandžio 9, 10 dienomis, Kaune.

„Kai važiavau čia, vežiausi visai kitą istoriją, tačiau atvykusi labai greitai supratau, kad ji čia netinka. Man pagrindinis įkvėpimo šaltinis yra žmonės ir AUROS šokėjai viską pakeitė,“ – teigia Anna Maria Krysiak.

Šiame pasirodyme nėra veikėjų, šokėjų užduotis – būti pačiu savimi. Geriausias laikas – čia ir dabar. Todėl, kad tai pirmas spektaklis apie mus.

Mūsų pasakojimai atsiranda iš tarpusavio buvimo, bendrumo ir skirties. Kartais sparčiai besisukančiame pasaulyje reikia išlaikyti pusiausvyrą, paremti/atsiremti vienas į kitą. Svarbiausia – ne tai kaip judi, bet kas tave pastūmėja judesiui, kas sujudina ir sujaudina. Trumpai tariant, tai tikra istorija apie merginą raudona suknele, merginą mėlyna suknele, merginą žalia ir violetine suklele bei keturis vyrus.

Spektaklis iliustruojamas menininkės Katarzynos Sokolowskos kūriniu „Ocalona“, kurį menininkė skyrė savo kolėgės ir draugės Annos Marios Krysiak šiuolaikinio šokio spektakliui.

Spektaklis bus rodomas:
Kovo 26 d. 18:00 BLC Verslo lyderių centre, „Elipsės” salėje, Kaune
Kovo 27 d. 18:00 BLC Verslo lyderių centre, „Elipsės” salėje, Kaune
Balandžio 9 d. 18:00 BLC Verslo lyderių centre, „Elipsės” salėje, Kaune
Balandžio 10 d. 18:00 BLC Verslo lyderių centre, „Elipsės” salėje, Kaune

Faktinė informacija:
Choreografija: Anna Maria Krysiak
Šoka: Riikka Ihalainen, Rūta Kavaliauskienė, Saulius Kavaliauskas, Rūta Leleytė, Marius Pinigis, Indrė Puišytė, Andrius Stakelė, Mantas Stabačinskas
Muzika: Godspeed You Black Emperor, John Powell, Rene Aubry, Harry Gregson – Williams
Kostiumai: Rūta Biliūnaitė, Anna Maria Krysiak
Apšvietimas: Vladimiras Šerstobojevas, Anna Maria Krysiak
Trukmė: 40 min.

Anna Maria Krysiak yra šokėja, choreografė, šokio pedagogė. Baigė Poznanės Baleto mokyklą(1990), šoko Didžiajame operos ir baleto teatre Poznanėje (1990-1992), Jaceko Łumińskio Silezijos šokio teatro Bytome (Lenkija) narė (1992-2005). Dirbdama SDT šoko su Melissa Monteros , Anna Sokolov (Dreams), Condrat Drzewiecki ir Avi Kaiser (Batsheva šokio trupė, Izraelis), Paul Clayden (DV8, JK) , David Dorfman NY, Mark Haim, Stephan Brinkman (Pina Bausch teatras) ir kitais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: