© R. Dačkaus / prezidente.lt nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį Seime antrai kadencijai išrinktai prezidentei Daliai Grybauskaitei įteikė naują pažymėjimą.

“Pažymėjimas yra pripažinimas, kad jokių ginčų nėra, visos procedūros dėl rinkimų rezultatų yra baigtos, ir Vyriausioji rinkimų komisija pareiškia, kad yra išrinktas prezidentas”, – BNS apie šį dokumentą sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Ketvirtadienį įteikdamas pažymėjimą D.Grybauskaitei jis pažymėjo, kad toks dokumentas nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje įteikiamas jau šeštą kartą, bet pirmą kartą – pareigas einančiam prezidentui.

“Džiaugiuosi, kad Lietuvoje rinkimai vyksta atviri, demokratiniai, tiesioginiai, neturėjome didelių pažeidimų, jų gerokai mažiau negu buvo Seimo rinkimų metu. Tai rodo ir mūsų žmonių, ir mūsų politinių partijų brandos lygį, tai suteikia didelį pasitikėjimo kreditą pačiai Lietuvai”, – atsiėmusi pažymėjimą sakė prezidentė.

Ji pabrėžė, kad nors Lietuva ir turi problemų, tačiau yra politiškai subrendusi valstybė.

Pažymėjimo įteikimo ceremonijoje dalyvavusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sveikindama D.Grybauskaitę sakė besidžiaugianti rinkimų rezultatais, kad “mes, dvi moterys, galime vadovauti valstybei”.

“Tikiu, kad įgyta patirtis pirmoje kadencijoje jums bus didžiulė atrama, didžiulis politinis bagažas, žvelgiant penkerius metus į priekį”, – sakė L.Graužinienė,

Premjeras Algirdas Butkevičius linkėjo stiprybės ir “kartu su Vyriausybe ir Seimui, įjungiant ir vyrą į komandą, dirbti Lietuvos žmonių labui”.

“Yra mūsų didžiuliai ambicingi planai, žiūrint į mūsų perspektyvą, ir tikiuosi, kad kartu tuos planus įgyvendinsime”, – sakė premjeras.

D.Grybauskaitės varžovas antrajame ture socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis sakė, kad dalyvauti kartu rinkimuose jam buvo didelė garbė.

“Nuoširdžiai sveikinu sulaukus paties didžiausio žmonių pasitikėjimo”,- antrai kadencijai išrinktą D.Grybauskaitę sveikino Z.Balčytis.

Prezidentės inauguracija planuojama liepos 12 dieną.

D.Grybauskaitė antrai kadencijai buvo išrinkta per antrąjį rinkimų turą gegužės 25 dieną, surinkusi 57,9 proc. rinkėjų balsų. Jos varžovas socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis gavo 40,1 proc. rinkėjų balsų.

Rinkimuose balsavo 1 mln. 212 tūkst. 374 Lietuvos piliečiai arba 47,37 proc. visų rinkėjų, sugadintų biuletenių rasta beveik 2 proc. arba per 24 tūkstančius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: