(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė pačioje Senamiesčio širdyje – tarp Kauno pilies ir Rotušės – gruodžio 28 dieną viešo aukciono būdu už 3 601 tūkst. litų pardavė buvusį žydų ligoninės pastatą. Jį įsigijo gruodžio pradžioje naujai įsteigta bendrovė, kurią valdo trys privatūs akcininkai.

„Pradinė kaina už pastatą buvo 3 543 tūkst. litų: 2 650 tūkst. litų planuota buvo gauti už pastatą ir 893 tūkst. litų už žemės nuomą. Po aukciono kaina pakilo, todėl sumos skirtumas tarp pasiūlytos ir pradinės kainos pasiskirstys proporcingai pradinei pastato ir žemės daliai. Privatizavimo komisija nedelsiant kreipsis į Finansinių nusikaltimų tarnybą, Policijos departamentą, Specialiųjų tyrimų tarnybą kurios pateiks pažymas apie įmonės ir akcininkų patikimumą. Tikimės, kad atsakymą gausime sausio mėnesį. Pirkimas bus įforminamas, pasirašius sutartį ir įregistravus savininką Registrų centre“, – apie įvykusį viešą aukcioną sakė Privatizavimo komisijos pirmininkas Jonas Koryzna.

Buvusio žydų ligoninės pastato likimas buvo sprendžiamas daugiau nei dešimtmetį. Antrą kartą surengtame aukcione pastatas Kauno senamiestyje, kuriame veikė žydų ligoninė, sulaukė dviejų pirkėjų dėmesio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: