Kiek daug iki šiol teko girdėti apie jaunimo politiką, vykdomą Lietuvoje? Koks visuomenės supratimas bei požiūris į šią „mistinę“ veiklą? Jūs klausiate, mes atsakome: Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ (KJOSAS), įgyvendindama tarptautinį demokratiškumo projektą „BYTE – Baltic Youth Takes Experience“, kviečia į neeilinį susitikimą su Kauno jaunimo reikalų koordinatore Laura Ramanauskaite-Stašiauskiene, kuris vyks jau sausio 11 d., antradienį, 16 val.

Susitikimo metu bus pristatoma Lauros veikla, Kauno mieste atliktų su jaunimu susijusių tyrimų rezultatai ir Kauno miesto jaunimo politikos 2011–2019 m. strategijos kūrimas. Vėliau vyks diskusija, bus atsakoma į susirinkusios auditorijos klausimus. Susitikimas vyks atnaujintoje VDU klubų salėje (buvusiame „Opuse“), S.Daukanto g. 27, Kaune.

„BYTE – Baltic Youth Takes Experience“ yra tarptautinis Baltijos šalių jaunimo organizacijų demokratiškumo projektas, kurio tikslas – pasidalinti gerąją jaunimo politikos patirtimi ir skatinti demokratiškumą, naudojantis žiniasklaidos priemonėmis. Projekto iniciatoriai – KJOS „Apskritasis stalas“ – bendradarbiauja su dar keturiomis organizacijomis iš Estijos bei Latvijos. Kartu jie išleis 4 žurnalo „BYTE“ numerius bei viso projekto metu organizuos susitikimus su įvairiais jaunimo politikos formavime veikiančiais asmenimis.

Projektas „BYTE“, prasidėjęs 2010 m. rugsėjo mėn., truks net 16 mėnesių, per kuriuos bus išleisti 3 žurnalai apie jaunimo politiką Baltijos šalyse ir vienas, apibendrinantis veiklos rezultatus, „Baltijos šalių jaunimo politika: gerosios patirtys ir bendradarbiavimo galimybės“. Tikimasi, jog leidiniai pasieks bent 3000 jaunų žmonių Baltijos šalyse ir padės tvirtą pagrindą jaunimo politikos vystymuisi bei mokymuisi kartu.

Šį demokratiškumo projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjungos (ES) programa „Veiklus jaunimas“. Jaunimo demokratiškumo projektas – tai bendromis kelių partnerių Europoje jėgomis sukurtas projektas, sutelkiantis vietinių, nacionalinių ar tarptautinių projektų idėjas, patirtį ir skirtas jaunų žmonių aktyviam ir atsakingam dalyvavimui skatinti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: