(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybėje Socialinės apsaugos ir darbo ministerija organizavo konferenciją „Socialinės paslaugos savivaldybėje – ar verta dalyvauti nevyriausybinėms organizacijoms?“.

Konferencijos dalyvius sveikino socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas. „Šiuo metu kaip tik yra sprendžiama, kur link turi judėti nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių bendradarbiavimas. Aišku, kad tik dirbdami kartu galime pasiekti, jog bendruomeninės organizacijos galėtų dalyvauti valstybės gyvenime. Šiandien reikia kalbėti apie paprastus dalykus – pagalbą silpniausiems. Konferencijos metu išryškės tos problemos, su kuriomis susiduria nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės. Tikiu, kad kartu rasime sprendimo būdus, o konferencijos dalyviai iš skirtingų Lietuvos savivaldybių pasidalins savo gerąja patirtimi“, – sakė ministras.

Kauno miesto mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius pabrėžė, jog planuojant ir vykdant socialinių paslaugų teikimą, reikia susikoncentruoti į patį žmogų. Arčiausiai žmogaus yra nevyriausybinės organizacijos, kurios yra išsamiai susipažinusios su atitinkamomis problemomis.

Konferencijoje diskutuota šiomis temomis „Savivaldybė ir NVO – parneriai ar konkurentai?“ bei , „NVO verslumas – sprendimai, kaip gyvuoti sunkmečiu“.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Bendruomenių reikalų skyriaus vadovas Arūnas Kučikas diskutavo tema nevyriausybinių organizacijų ir vietos bendruomenių plėtros perspektyvų tema. Kauno miesto savivaldybės NVO rėmimo tarybos pirmininkė Edita Gudišauskienė skaitė pranešimą apie Kauno miesto nevyriausybinių organizacijų rėmimo tarybos darbą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: