(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

2010 m. gruodžio 9 dieną Kauno m. savivaldybė išplatino informaciją, kad Kauno miesto meras laišku kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją atkreipdamas dėmesį ir prašydamas įvertinti UAB Kauno termofikacijos elektrinė pelną ir akcinei bendrovei „Kauno energija” parduodamos šilumos kainą.

Bendrovė sutinka, kad, sumažėjus iš UAB Kauno termofikacijos elektrinė perkamos šilumos kainai, būtų galima sumažinti ir galutinę šilumos kainą vartotojams.

Galutinė vartotojams tiekiamos šilumos kaina susideda iš dviejų dalių: kintamosios ir pastoviosios dedamųjų. Kintamoji dedamoji – tai iš Kauno termofikacinės elektrinės perkamos šilumos ir dujų kaina. Būtent ši kainos dalis (šiuo metu – 18,20 ct/kWh) yra viena didžiausių Lietuvoje. Ji sudaro apie 77 proc. vartotojams tiekiamos galutinės šilumos kainos. Likusieji 23 proc. – tai kainos pastovioji dedamoji dalis, kurią sudaro „Kauno energijos” šilumos tiekimo veiklos kaštai (tinklų priežiūra, remontai, trasų priežiūra ir pan.). Ji yra viena mažiausių Lietuvoje ir atspindi įmonės veiklos efektyvumą.

Visas šilumos kainas – tiek perkamos iš UAB Kauno termofikacijos elektrinė, tiek ir parduodamos vartotojams – tikrina ir, esant reikalui, koreguoja Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

AB „Kauno energija” iš Kauno termofikacijos elektrinės nuperka apie 96 proc. visos miestui reikalingos šilumos.

Sumažėjus iš Kauno termofikacijos elektrinės perkamos šilumos kainai, būtų galima sumažinti ir centralizuotai vartotojams tiekiamos šilumos kainą.

AB “Kauno energija” informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: