Arbitrui iš Kauno - istorinis šansas
(c) V.Knyzelio/LFF.lt
Vytautas Šimkus

Lietuvos futbolo teisėjui Vytautui Šimkui suteiktas istorinis šansas. Danijoje vykstančiame Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) jaunimo (U-21) čempionato futbolo finaliniame etape lietuvis gavo paskyrimą teisėjauti pusfinalio rungtynėms tarp Ispanijos ir Baltarusijos rinktinių.

Toks lietuvio įvertinimas tapo istoriniu įvykiu ne tik pačiam teisėjui, bet ir visai Lietuvos futbolo teisėjų asociacijai (LFTA). Iki tol nė vienam Lietuvos arbitrui nėra tekę teisėjauti tokio aukšto lygio varžybų pusfinalio rungtynėms.

Šiame čempionate V. Šimkus teisėjavo trijose grupių etapo rungtynėse. Jau pirmoje dvikovoje Lietuvos teisėjui teko priimti itin svarbų sprendimą ir rungtynių pabaigoje neįkaityti čempionato šeimininkų danų iš nuošalės pelnyto įvarčio į Šveicarijos rinktinės vartus. Lietuviui taip pat teko dirbti rungtynėse tarp Anglijos ir Ukrainos bei Šveicarijos ir Baltarusijos komandų.

„Pirmos trejos rungtynės pavyko, priėmiau keletą teisingų sprendimų sudėtinguose momentuose. Per pirmąsias dienas su jauduliu padėjo apsiprasti kiti teisėjai. Visi čia draugiški, jau dvi savaites esame kartu. Gera atmosfera turi didelės įtakos“, – LFF.lt pasakojo arbitras.

Pasak LFTA prezidento Jono Bragos, nors pastaruoju metu Lietuvos teisėjų darbe buvo klaidų, tokie paskyrimai parodo, kad ruošiant arbitrus einame tinkama linkme.

„V. Šimkus – vienas geriausių teisėjų asistentų Lietuvoje. Jis jau ne pirmus metus važiuoja teisėjauti į svarbias rungtynes, tačiau tokio rango turnyre dirba pirmą kartą. Jei viskas susiklostys palankiai, jis turi galimybių teisėjauti ir finalo rungtynėms“, – sakė J. Braga.

Arbitrui iš Kauno V. Šimkui FIFA asistento kategorija buvo suteikta dar 2003 metais. Jau kitąmet V. Šimkus teisėjavo U-17 čempionato finaliniame etape Prancūzijoje, o 2008 metais buvo pakviestas ir į U-19 pirmenybių finalinį etapą Čekijoje.

Pusfinalio rungtynėse, kurios trečiadienį 19 valandą vyks Viborgo mieste, kartu su V. Šimkumi teisėjaus aikštės arbitras švedas Markusas Strombergssonas ir asistentas iš Portugalijos Venancio Manuel Raposo Batista Tome. Teisėjus vertins inspektorius iš Prancūzijos Marcas Batta.

UEFA U-21 čempionatas finišuos birželio 25 dieną, šeštadienį, rungtynėmis dėl trečiosios vietos ir finalu.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: