R. Urbonaitės nuotr.
Be grimo.

2011 m. gegužės 26 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Kauno Europos informacijos centras–Europe Direct ir Kauno fotoklubas kviečia į fotografijų parodos „Ar mūsų gamta kaista?“ atidarymą ir nugalėtojų apdovanojimą, vyksiantį Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, II a. fojė). Dvidešimties fotografijų ekspozicija parengta iš to paties pavadinimo aplinkosauginiam fotokonkursui atsiųstų geriausių darbų.

Šio socialinio projekto tikslas – meninėmis priemonėmis atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitos problemą, paskatinti susimąstyti apie žmogaus daromą žalą aplinkai, didinti ekologinį sąmoningumą ir atsakingumą.

Balandžio 2 d. vykusiame įvadiniame seminare žymūs fotografai T. Kauneckas ir S. Žvirgždas dalijosi patirtimi, kaip sukurti reportažą ir fotografuoti peizažus, buvo apžvelgti ES aplinkosauginiai veiksmai ir paskelbtos konkurso sąlygos. Renginys sulaukė nemažo susidomėjimo, jame dalyvavo per 100 žmonių. Daugiau nei mėnesį trukusiam konkursui fotografai profesionalai ir mėgėjai iš visos Lietuvos pristatė 44 darbus.

Paroda bus eksponuojama iki birželio 6 d. (straipsnyje galite pamatyti 3 konkursą laimėjusias nuotraukas).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: