Šiandien Lietuvoje pradeda veiklą specializuotas bankų ir lizingo bendrovių parduodamo turto skelbimų portalas banksale.eu. “Pasaulinė krizė atsiliepė Lietuvos gyventojų ir įmonių mokumui, todėl bankai vis dažniau priversti perimti iš skolininkų už negrąžintas paskolas nekilnojamąjį turtą, transporto priemones, įrangą. Nekilnojamojo turto valdymas arba prekyba automobiliais nėra bankų verslas. Finansų institucijoms svarbu kuo greičiau atgauti įšaldytas lėšas. Pirkėjams dabar pats palankiausias metas įsigyti automobilius, nekilnojamąjį turtą ar įvairią įrangą. Tačiau Lietuvoje jaučiamas vienos specializuotos duomenų bazės tik apie bankų parduodamą turtą trūkumas. Apie tai ne kartą kalbėjo pačių bankų atstovai. Todėl nutarėme sukurti bankų perimto turto katalogą, kurio dėka apie visą bankų bei lizingų bendrovių parduodamą turtą galės sužinoti ne tik Lietuvos gyventojai, bet ir pirkėjai iš užsienio“, — sako projekto „Banksale.eu“ vadovė Aušra Jonikienė.

Anot A. Jonikienės, kataloge „Banksale.eu“ vartotojams bus teikiama naujausia, išsami ir patikima informaciją apie bankų ir lizingo bendrovių parduodamą turtą. „Bendradarbiaujame su dauguma Lietuvos bankų. Šiuo metu deramės dėl galimybės gauti informaciją iš Latvijos bei Estijos bei kitų šalių bankų. Tad be jokių abejonių esame pagrindinis bankų parduodamo turto katalogas Lietuvoje ir patogiausia specializuota informacijos priemonė pirkejams, ieškantiems bankų perimto turto“, — sako „Banksale.eu“ vadovė.

Šiuo metu „Banksale.eu“ duomenų bazėje daugiau nei 2 tūkstančiai bankų parduodamo turto skelbimų. Kasdien Lietuvos bankai papildo duomenų bazę naujais skelbimais. Šiandien „Banksale.eu“ didžiąją dalį sudaro skelbimai apie bankų parduodamą įrangą ir transportą, tačiau kasdien daugėja duomenų apie nekilnojamo turto objektus. Planuojama, kad šiais metais „Banksale.eu“ duomenų bazė išaugs iki 10 tūkstančių bankų skelbimų.

Pasak A. Jonikienės, dažnai bankų perimtas turtas parduodamas net iki 30 procentų pigiau, nei rinkos kaina, todėl „Banksale.eu“ projektas sulaukė didelio potencialių pirkėjų ir investuotojų susidomėjimo. Šiuo metu informacija apie bankų parduodamą turtą kasdien išsiunčiama daugiau nei 2000 automobilių ir įrangos potencialių pirkėjų ir pavieniams investuotojams bei įvairiems specializuotiems investiciniams fondams ir kapitalo valdymo įmonėms.

Katalogą „Banksale.eu“ sudaros trys pagrindinės perimto ir parduodamo turto rūšys: transportas (lengvieji ir krovininiai automobiliai), įranga (namų ūkio, biuro, pramoninė), nekilnojamasis turtas (namai, butai, komercinės paskirties patalpos, žemės sklypai),. „Vienas iš katalogo privalumų, kad jame galima rasti tik bankų ir lizingo bendrovių parduodamo turto skelbimus. Portale veikia nemokama prenumeratos funkcija “Sužinok pirmas”, kuri tiesiai į Jūsų elektroninio pašto dėžutę atsiųs naujausius skelbimus, atrinktus pagal pageidaujamus kriterijus“, – pasakoja A. Jonikienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: