Ugniagesiai gelbėtojai: atsargumas sergsti
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Artėjant savaitgaliui, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas atkreipia visuomenės dėmesį į šiemet išaugusį gaisrų skaičių pievose, miškuose ir durpynuose bei pastaruoju metu sparčiai didėjantį skęstančių ir nuskendusių žmonių skaičių. Nusistovėjus karštiems vasaros orams ir vėl padaugėjo gaisrų atvirose teritorijose: pievose, miškuose, durpynuose.

Pastaruoju metu ugniagesiams kasdien tenka gesinti kelias dešimtis gaisrų. Vis dar gesinamas durpyno gaisras Šilutės rajone, kilęs birželio 6-ąją dieną. Šio gaisro malšinimui buvo sutelktos didelės ugniagesių, kariškų, miškininkų ir savanorių pajėgos. Ugnis čia buvo išplitusi net 100 hektarų plote.

Nuo degančių pievų ugnis dažnai persimeta į miškus, durpynus, gyventojų sodybas, ūkinius pastatus.

Siekdamas išvengti tokių gaisrų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų, vos tik pastebėjus atvirose teritorijose dar beįsiplieskiančius gaisrus, nedelsiant skambinti ugniagesiams gelbėtojams nemokamu pagalbos telefono numeriu 112, nelaukiant, kol liepsna išplis į didesnius plotus arba įsismelks į durpyno gilumą. Atskubėję ugniagesiai, tik prasidėjusį gaisrą užgesins daug greičiau ir be didesnių nuostolių.

Tuo pačiu prašome gyventojų būti ypač atsargius su ugnimi gamtoje.

Laužus galima kurti tik tam skirtose specialiose aikštelėse, iš visų pusių apsuptose ne siauresne kaip 0,5 metro mineralizuota zona. Paliekant jį būtina įsitikinti, kad ugnis užgesinta, todėl patikimiausia žarijas užpilti vandeniu arba užberti žemėmis. Vykdami į gamtą, atkreipkite dėmesį į miške bei poilsio aikštelėse esančias informacijos priemones, vykdykite visus miškininkų ir priešgaisrinės apsaugos darbuotojų nurodymus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: