(c) marketnews.lt archyvo nuotr.

Pradedant augti būsto paskolų rinkai, vis daugiau gyventojų draudžiasi ir paskolos gavėjo investiciniu gyvybės draudimu.

2009 m. gruodį DnB NORD ir ERGO draudimo grupė pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Nuo šių metų liepos mėnesio DnB NORD banko padaliniuose galima įsigyti du ERGO LIETUVA GYVYBĖS DRAUDIMAS siūlomus produktus: būsto paskolos gavėjo investicinį gyvybės draudimą ir investicinį gyvybės draudimą.

„Visų pirma paskolą paėmęs žmogus apdraudžia savo gyvybę ir taip nelaimės atveju apsaugo artimuosius nuo išliekančių finansinių įsipareigojimų. Tuo pat metu investuojant bei pasinaudojant gyventojų pajamų mokesčių lengvata kaupiami pinigai gali būti panaudoti būsto paskolą grąžinant anksčiau numatyto termino”,- sako Šarūnas Nedzinskas, AB DnB NORD banko prezidento pavaduotojas. Pasak jo, galimybė įsigyti draudimą banke – tai papildomas patogumas žmogui visas finansines paslaugas gauti iš vienų rankų.

Pasak ERGO LIETUVA GYVYBĖS DRAUDIMAS Draudimo departamento direktorės Aistės Rudžinskytės, pirmieji DnB NORD ir ERGO grupių bendradarbiavimo rezultatai rodo, kad vis daugiau imančiųjų paskolas susidomi ir artimųjų apsauga nelaimės atveju. „Statistika rodo, kad per pastaruosius tris mėnesius beveik 40 proc. paskolas imančių žmonių banke renkasi šį draudimą. Nelaimės atveju tai yra svari parama šeimai”,- sako A. Rudžinskytė.

Šiuo metu vidutinė imama būsto paskola DnB NORD banke yra apie 150 tūkst. Lt., tuo tarpu gyventojai dažniausiai renkasi apie 110 Lt siekiančią mėnesinę būsto paskolos investicinio draudimo įmoką. Šis draudimas patrauklus dėl savo kainos. „Jei būsto paskolos gavėjo investicinį draudimą lygintume su analogiškomis sąlygomis draudimo bendrovėje atskirai sudaroma investicinio draudimo sutartimi, bendradarbiaujant su banku teikiamas draudimas paprastai yra patrauklesnis savo kaina”,- sako A. Rudžinskytė.

Būsto paskolos draudimas dengia pagrindines rizikas, tokias kaip gyvybės netekimo ar darbingumo netekimo rizika. Tai yra svarbiausios rizikos, su kuriomis susiduria šeimos maitintojas.

Draudimo priežiūros komisijos duomenimis, šiemet gyvybės draudimo rinkoje pastebimas augimas. Lyginant 8 praėjusių metų mėnesius su tuo pačiu laikotarpiu šiemet, gyvybės draudimo sutarčių įmokos augo 7,7 proc.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: