(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvoje gyvybės draudimo bendrovių per pirmąjį šių metų ketvirtį pasirašytų įmokų suma siekė 124,3 mln. litų ir, palyginus su atitinkamu laikotarpiu pernai, padidėjo 12 proc. Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacija prognozuoja, kad šiemet šalies gyvybės draudimo rinka ir toliau augs bei per metus turėti padidėti 11 proc.

„Gyvybės draudimo pasirašytų įmokų sumos sparčiau mažėjo beveik prieš dvejus metus, pernai rinka palaipsniui stabilizavosi, o šiais metais nuosekliai auga. Sunkmetis gyventojus privertė permąstyti vertybes, o nestabili ekonominė situacija bei vykdomos socialinės apsaugos ir studijų reformos – ieškoti būdų, kaip pasirūpinti savo ir šeimos ateitimi ir gerove, sukaupti pinigų vaikų studijoms ar senatvei bei užsitikrinti finansinį saugumą nelaimės atveju. Gyventojai, stebėdami pasaulio akcijų rinkų atsigavimą, daugiau lėšų skyrė investiciniam gyvybės draudimui, tai ir turėjo didžiausią įtaką visos rinkos augimui”, – teigia Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos prezidentas Artūras Bakšinskas.

Pasak A. Bakšinsko, teigiamus pokyčius gyvybės draudimo rinkoje taip pat lėmė išaugęs gyventojų pasitikėjimas savo finansinėmis galimybėmis ateityje, o tai leidžia daryti optimistines prognozes, kad rinka šiemet turėtų išaugti daugiau nei dešimtadaliu.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginus su atitinkamu 2009 metų laikotarpiu, gyvybės draudimo rinkos dalis pagal įmokas išaugo 7 procentiniais punktais ir siekė 34,3 proc. visos draudimo rinkos.
Per pirmuosius tris šių metų mėnesius gyvybės draudimo įmonės sudarė daugiau nei 16 tūkst. sutarčių. Tai net 52 proc. daugiau, nei pirmąjį 2009 metų ketvirtį. Šiemet žymiai išaugo ir tradicinio, ir investicinio gyvybės draudimo sudarytų sutarčių skaičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: