Kadras iš kino filmo "Bado žaidynės"

Poapokaliptinis veiksmo filmas “Bado žaidynės” (The Hunger Games) ketvirtadienį triumfavo “Žmonių pasirinkimo” (People’s Choice) apdovanojimų ceremonijoje – jis gavo penkis apdovanojimus, tarp jų – mėgstamiausio metų filmo, o dainininkė Katy Perry (Keti Peri) tuo tarpu pirmavo muzikos kategorijose.

“Didžiojo sprogimo teorijos” (The Big Bang Theory) aktorės Kaley Cuoco (Keili Kvoko) vedamos ceremonijos metu buvo paskelbti laimėtojai daugiau kaip 40-yje kino, televizijos ir muzikos kategorijų. “People’s Choice” interneto svetainėje laureatus rinko maždaug 475 mln. gerbėjų.

“Bado žaidynės” pagal Suzanne Collins (Sjuzan Kolins) romanų trilogiją mėgstamiausio filmo kategorijoje įveikė “Keršytojus” (The Avengers), “Nepaprastą Žmogų Vorą” (The Amazing Spider-Man), “Tamsos riterio sugrįžimą” (The Dark Knight Rises) ir “Snieguolę ir Medžiotoją” (Snow White and the Huntsman).

Jennifer Lawrence (Dženifer Lorens), kuri vaidina “Bado žaidynių” veikėją Ketnę Everdin, pelnė mėgstamiausios kino aktorės apdovanojimą – įveikusi Milą Kunis, Emmą Stone (Emą Stoun), Anne Hathaway (En Hatavėj) ir Scarlett Johansson (Skarlet Johanson).

“Ačiū, kad mėgstate filmus taip kaip aš, mėgstate šitą filmą ir balsuojate”, – sakė J.Lawrence.

“Bado žaidynės” taip pat buvo paskelbtos mėgstamiausiu veiksmo filmu ir mėgstamiausia kino franšize, o jų žvaigždės J.Lawrence, Joshas Hutchersonas (Džošas Hačersonas) ir Liamas Hemsworthas (Lajemas Hemsvortas) laimėjo mėgstamiausios ekrano “chemijos” kategorijoje.

“Žmonių pasirinkimo” apdovanojimai pradeda Holivudo apdovanojimų sezoną, bet jų laureatus, ne taip kaip “Oskarų” ar “Auksinių gaublių”, renka gerbėjai, tad jie paprastai nelaikomi vasarį išdalijamų Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų pranašais.

“Keršytojai”, kurie buvo nominuoti aštuoniose kategorijose, tuščiomis neliko. Robertas Downey (Robertas Daunis) jaunesnysis buvo paskelbtas mėgstamiausiu kino aktoriumi už Geležinio Žmogaus vaidmenį šiame hitu tapusiame filme.

“Pasirinkote išmintingai”, – nuo scenos juokavo aktorius.

Adamas Sandleris atsiėmė gerbėjų apdovanojimą kaip mėgstamiausias komedijų aktorius, o buvusi “Draugų” (Friends) žvaigždė Jennifer Aniston (Dženifer Aniston) – kaip mėgstamiausia kino komedijų aktorė. Ji įveikė M.Kunis, Reese Witherspoon (Ris Viterspun), Emily Blunt (Emili Blant) ir Cameron Diaz (Kameron Dias).

“Negaliu pakankamai išreikšti padėkos jums, kad leidote man būti pagerbtai šituo – po to, kai rėmėte mane beveik 20 metų”, – sakė J.Aniston.

Emma Watson (Ema Votson) iš “Hario Poterio” (Harry Potter) už savo vaidmenį juostoje “Atskalūno laiškai” (The Perks of Being a Wallflower) buvo išrinkta mėgstamiausia dramos aktore.

“Atskalūno laiškai” taip pat buvo paskelbti mėgstamiausiu draminiu filmu, o mėgstamiausia komedija tapo ne visai švankus “Šeimos bičo” (Family Guy) kūrėjo Setho MacFarlane’o (Seto Makfarleino) “Tedas” (Ted).

K.Perry šiemet gavo keturis apdovanojimus, tarp jų – mėgstamiausios atlikėjos ir, netikėtai, mėgstamiausio popmuzikos atlikėjo. Pastarojoje kategorijoje ji aplenkė Justiną Bieberį (Džastiną Biberį).

Gerbėjų favoritė Taylor Swift (Teilor Svift) mėgstamiausia kantri muzikos atlikėja tapo įveikusi Timą McGraw (Timą Magro), Jasoną Aldeaną (Džeisoną Eldiną), Blake’ą Sheltoną (Bleiką Šeltoną) ir Carrie Underwood (Keri Andervud).

“Jūs, žmonės, “nurovėt man stogą” tuo, ką padarėte su šiuo albumu “Red”. Noriu padėkoti, kad jums rūpi mano muzika ir aš”, – priimdama apdovanojimą sakė T.Swift.

Jos albumas “Red”, kuris užėmė pirmąsias populiariausiųjų sąrašų vietas ir kurį dainininkė parašė remdamasi savo išgyvenimais, buvo tarp labiausiai perkamų 2012 metais. Dainininkė į apdovanojimų įteikimo ceremoniją atvyko viena, po plačiai aprašyto išsiskyrimo su Harry Stylesu (Hariu Stailsu) iš britų vaikinų grupės “One Direction”.

“Maroon 5” buvo išrinkta mėgstamiausia grupe. Jos populiarumas pernai pasiekė svaiginamas aukštumas, kai pagrindinis dainininkas Adamas Levine’as (Adamas Levainas) dirbo teisėju televizijos talentų šou “The Voice”.

Britų vaikinų grupė “The Wanted” buvo paskelbta mėgstamiausiais debiutantais.

Televizijos kategorijose CBS “Didžiojo sprogimo teorija” tapo mėgstamiausia televizine komedija, o ABC “Grei anatomija” (Grey’s Anatomy) gavo mėgstamiausios televizinės dramos apdovanojimą.

Ellen Pompeo (Elen Pampeo) iš “Grei anatomijos” ir “Kastlo” (Castle) aktorius Nathanas Fillionas(Neitanas Filjenas) tapo mėgstamiausiais televizijos dramos aktoriais, o “Choro” (Glee) žvaigždės Lea Michele (Lėja Mišel) ir Chrisas Colferis (Krisas Kolferis) – mėgstamiausiais televizijos komedijos aktoriais.

Sandra Bullock (Sandra Balok) buvo paskelbta mėgstamiausia humanitarinės pagalbos teikėja – už jos pastangas padėti uragano “Katrina” aukoms Naujajame Orleane.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: