(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, kas mėnesį vykstančio Bagažinių turgaus idėja sužavėjo humoristą Raimondą Šilanską.

Rugsėjo mėnesį vykusiame Bagažinių turguje prekybininku tapęs anekdotų karalius sako lenkiąs galvą prieš šios idėjos autorius.

„Fantastika. Vienas unikaliausių projektų, ką esu matęs turguje. Idėja, kuomet žmogui nereikalingą daiktą gali už simbolinę kainą atiduoti kitam ir jam taip padėti, yra aukso vertės. Be to, kam išmesti, kaip daugelis daro, kam teršti gamtą“, – sako R. Šilanskas.

Praeitame Bagažinių turguje R. Šilansko asmeniniai daiktai – marškinėliai, kamuoliai, įvairios žvakidės ir kitos smulkmenos buvo išgraibstytos akimirksniu. Žaibiškai neliko ir humoristo išleistų knygelių bei kompaktinių plokštelių.

Pats anekdotų karalius jautėsi kaip žuvis vandenyje: į kairę ir į dešinę dalijo autografus, derėjosi su pirkėjais ir laidė šmaikščius juokelius.

Prekybininko vaidmuo R. Šilanskui taip patiko, kad jis rengiasi atvykti ir į paskutinįjį šiais metais Bagažinių turgų, įvyksiantį šeštadienį, spalio 9 d.

„Jau pasiruošiau bagažinę: bus meškerės, seni kompaktai, knygos. Bus ir futbolo kamuolių, su kuriais tapau Kauno čempionu mokyklos laikais. Turėsiu ir seną, bet gerą „tarnybinį“ kostiumą, kuriuo vilkint tiek anekdotų papasakota…“, – vardijo R. Šilanskas.

Septintasis, paskutinis Bagažinių turgus šiais metais, vyks spalio 6 d., šeštadienį, nuo 8 val. automobilių aikštelėje, esančioje prekybos miestelyje „Urmas“, prie Raudonojo pasažo. Įvažiuoti patogiausia iš Taikos prospekto. Už prekybos vietą mokėti nereikia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: