(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Šeštadienį Kaune vyksiančiame pirmajame šiais metais Bagažinių turguje tikimasi sulaukti rekordinio prekiautojų skaičiaus.

„Po žiemos pertraukos žmonės sukaupė daug nereikalingų daiktų, todėl sulaukiame labai didelio susidomėjimo pirmuoju Bagažinių turgumi. Yra ir kitas aspektas – per pirmąjį turgaus sezoną jau susiformavo tam tikra bendruomenė ir tie, kurie jau dalyvavo pernai, šiemet vėl nekantrauja susitikti su bendraminčiais“, – sako turgaus organizatorius Jonas Plenta.

Praeitais metais didžiausias prekiautojų skaičius buvo paskutiniame turguje – apie 150. Tikimasi ir šį kartą sulaukti panašaus arba didesnio renginio dalyvių būrio.

Pasak J. Plentos, žmonių neturėtų išgąsdinti net ir nepalankus oras, nes visi prekiautojai bus vaišinami karšta arbata, o jei nuotaiką kėsinsis sugadinti lietus – visiems nemokamai bus išdalyti nuo jo apsaugosiantys lietpalčiai. Nuobodžiauti neleis iš specialaus automobilio skambanti muzika.

Į prekybos miestelyje „Urmas“ vykstantį Bagažinių turgų žmonės atvyksta savo automobiliais ir prekiauja iš bagažinių daiktais, kurių jiems jau nebereikia, bet kurie gali praversti kitiems. Taip prisidedama prie vartojimo kultūros mažinimo ir švaresnės aplinkos, nes daiktai ne išmetami, o toliau naudojami.

Už prekybos vietą Bagažinių turguje mokėti nereikia.

Pirmasis šiais metais turgus įvyks šeštadienį, balandžio 9 d. Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, prie Raudonojo pasažo. Kiti turgūs bus rengiami kiekvieno mėnesio antrąjį šeštadienį iki spalio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: