(c) D. Stankevičiaus nuotr.

Šių metų lapkričio 23-27 dienomis Kauną šildė Kauno technologijos universiteto Dizaino ir Technologijų fakulteto Studentų atstovybės organizuojamas „DiDi“ festivalis. Tai tradicinis renginių ciklas: „Meno Centras‘09“, „Termosų naktis“ ir „Dizaino Dienos“, kurio metu studentai ir miestiečiai galėjo džiaugtis įvairiais renginiais.

Pirmadienį, lapkričio 23-iosios dienos vakarą, „Perkūno namuose“, skambant gyvai muzikai įvyko „Meno Centro“ parodos atidarymas. Susirinkusieji klausėsi Renatos ir Justo atliekamų dainų bei „Dee & Mamas” atliekamos funk ir jazz stiliaus muzikos kūriniais. Vakaras neprailgo, nes svečiai galėjo neskubėdami apžiūrėti fotografijas, piešinius, bei kitus meno darbus. Paroda buvo atidaryta visą „DiDi“ festivalio renginių savaitę.

Jauki ir šilta buvo trečiadienio, lapkričio 25-osos „Termosų naktis“. „Meno centro“ dalyvių filmukų pristatymai, karšti gėrimai termosuose, nemokamos vaišės, bei daugybė įvairiausių muzikos atlikėjų sušildė atšalusį nuo mokslo ir pavargusį studentą.

Lapkričio 27-ąją įvykusios „Dizaino dienos“ – tai renginys, kuris nebūtų toks išskirtinis be rūbų kolekcijų pristatymo ir geros muzikos. Buvo pristatyta 14 kolekcijų iš kurių dvi – parodomosios. Šių metų geriausia buvo pripažinta – Vilniaus Dailės Akademijos studentės Agnės Deveikytės kolekcija „PINU.LT“. „Dizaino dienų“ kolekcijas vertino kompetetinga komisija, kurios pirmininkas buvo dizaineris Kęstutis Lekeckas.

Festivalio uždarymo metu, susirinkusią publiką linksmino Funk‘o ir rap‘o grupė „Dee & Kamy feat. Mamas”, bei didžėjai Matthew Glow ir Pakas, o vakaro kulminacija – grupė „Freaks on Floor“. Šiais metais „DiDi festivalis“ buvo kaip niekada meniškas ir išskirtinis. Įvairios meno dirbtuvės, seminarai ir atrakcijos studentų miestelyje padidino šio meninio renginio išskirtinumą.

Eglė Žiugždaitė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: