(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 11-14 d. Taline (Estija) vyko 18-oji BSSSC (Baltic Sea States Sub-regional Cooperation) metinė konferencija „Regiono paruošimas ateičiai – ES strategijos Baltijos šalims įgyvendinimas“. Savo mintimis joje dalinosi ne tik Baltijos jūros regiono politikai, įvairių Pabaltijo organizacijų atstovai, Europos Komisijos nariai, bet ir aktyvus jaunimas. Iš Estijos, Vokietijos, Lenkijos, Lietuvos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos ir Kaliningrado atvykę jaunimo politikos atstovai šiemet sprendė jaunimo nedarbo Baltijos jūros regione problemas.

Dviejų dienų intensyviame seminare „Aktyvus jaunų žmonių įtraukimas – Jaunimo kelias į darbo rinką“ bei Baltijos šalių politikų konferencijoje dalyvavo Kauno ir Vilniaus regiono jaunimas. Beje, BSSSC veikloje Lietuvos jaunimas aktyviai dalyvauja jau ketverius metus. Šiemet regiono jaunimo susitikime Lietuvos jaunimo nedarbo problemas pristatė Indrė Zdančiūtė („Sėkmės mokykla“), Indrė Kreivytė ir Indrė Putrimaitė („Innovation Circle“ tinklas) bei Vaida Liutkutė (Kauno nevyriausybinių organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“). Seminare drauge su visu Pabaltijo jaunimu buvo aktyviai diskutuojama apie formalaus ir neformalaus švietimo svarbą, savarankišką jauno žmogaus tobulėjimą, jo mobilumą, savanoriavimo galimybes. Po aktyvių diskusijų buvo parengti pasiūlymai Baltijos šalių politikams, kurie buvo pristatyti BSSSC metinėje konferencijoje.

Lietuvą atstovavęs Kauno ir Vilniaus regiono jaunimas džiaugėsi, kad BSSSC kiekvienais metais sukuria galimybę jauniems aktyviems žmonėms prisidėti prie Baltijos jūros regiono problemų sprendimo. „Žinoma, jaunimo nedarbo problemos Baltijos regione nebus išspręstos iškart po šios konferencijos, tačiau svarbiausia tai, kad jaunimas dalyvauja ir yra matomas priimant svarbius regiono politikos sprendimus. Mes esame tie, kurie netrukus patys formuos regiono politiką, todėl itin svarbu, kad turėtume galimybę mokytis jau dabar,“- sakė Kauno regioną atstovavusi Vaida Liutkutė.

Lietuvos bei Vokietijos jaunimas džiaugėsi, jog buvo pakviestas dalyvauti ir pirmojo ES Strategijos Baltijos šalims įgyvendinimo forumo vakarienėje, kur turėjo galimybę susitikti su Europos Komisijos bei Baltijos šalių politikos viršūnėmis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: