Paskutinėse Baltijos jaunių futbolo taurės rungtynėse Lietuvos U-19 rinktinė įveikė Latviją rezultatu 3:2 ir laimėjo turnyrą, o U-17 rinktinė nusileido kaimynams 0:2 ir užėmė antrąją vietą.

Lietuvių pergalė po permainingos kovos

Baltijos U-19 rinktinių turnyre prieš sekmadienį šansų dar turėjo visos trys ekipos, nes penktadienį ir šeštadienį Estijos rinktinė su lietuviais ir latviais sužaidė lygiosiomis 1:1. Tačiau estai jau baigė savo pasirodymą turnyre ir galėjo tik laukti žinių iš Lietuvos ir Latvijos susitikimo.

Lietuvos jaunieji futbolininkai rungtynes pradėjo sėkmingai – 10 minutę po baudos smūgio pirmasis prie kamuolio buvo Mindaugas Grigaravičius. Tačiau kėlinio viduryje po dviejų standartinių padėčių svečiai per penkias minutes iš Latvijos persvėrė rezultatą savo naudai.

Lietuviai nepasidavė ir 54 min. M.Grigaravičius išlygino rezultatą. Lemiamas įvartis buvo įmuštas 72 minutę. Po kampinio skirtą 11 metrų baudinį į Latvijos vartus realizavo Justas Vilavičius. Pergalė leido Lietuvos devyniolikmečiams iškovoti taurę, o Latvijos futbolininkus nustūmė į trečiąją vietą.

„Rungtynės buvo nervingos, nes abiems komandoms reikėjo nugalėti. Dvikovos pabaiga buvo nervinga – abi komandos turėjo šansų. Tačiau fortūna buvo mūsų pusėje. Norėtųsi geresnio, stabilesnio žaidimo, tačiau esu patenkintas, kad nugalėjome ir iškovojome Baltijos taurę. Tai labai svarbu psichologiniu atžvilgiu. Žaisti tiek su Latvijos, tiek su Estijos komandomis buvo nelengva, abu varžovai yra tikrai gero lygio“, – vertino U-19 rinktinės vyriausiasis treneris Deivis Kančelskis.

Latvių sėkmę nulėmė rungtynių pradžia

Lietuvos ir Latvijos U-17 rinktinės pirmose savo rungtynėse vienodu įvarčių skirtumu įveikė Estijos futbolininkus, tad nugalėtojas turėjo paaiškėti komandų tarpusavio susitikime.

Pergalę latviams lėmė itin sėkmingas pirmasis kėlinys, kurio metu du įvarčius pelnė šiemet jauniausiu įvarčio autoriumi Latvijos čempionatų istorijoje tapęs puolėjas Valērijs Šabala.

„Pirmajame kėlinyje sužaidė visa komanda silpnai. Po gynėjų ir vartininkų klaidų leidome varžovams įmušti du lengvus įvarčius. Tos klaidos ir nulėmė rungtynes. Po pertraukos padarėme keitimus ir rungtyniavome daug geriau, turėjome kelias progas, tačiau jų neišnaudojome, pritrūko sėkmės“, – sakė laikinasis U-17 rinktinės treneris Antanas Vingilys.

Jo teigimu, antra vieta turnyre netenkina, tačiau taip pat reikėtų pagirti nugalėtojus: „Latvijos U—17 komanda Baltijos taurėje paliko pajėgios ekipos įspūdį.“

Baltijos U-19 ir U-17 taurės sekmadienio rungtynių statistika:

Palangos miesto stadionas, 200 žiūrovų
Teisėjas – Audrius Kancleris
Latvija U-19 – Lietuva U-19 2:3 (2:1)
Įvarčiai: 26 min. Artjoms Lonšakovs, 31 min. Edgars Jermolajevs (Latvija); 10 ir 54 min. Mindaugas Grigaravičius, 72 min. Justas Vilavičius (iš 11 m. b.) (Lietuva).

Įspėjimai: 9 min. Artūrs Petrivs, 18 min. Tomass Pučinsks, 72 min. Nikolajs Zaicevs (Latvija); 63 min. Martynas Dapkus, 70 min. Laurynas Stonkus (Lietuva).
Pašalinimai: 90 min. Nikolajs Zaicevs (Latvija).

Palangos miesto stadionas, 150 žiūrovų
Teisėjas – Vijūnas Vasiliauskas
Latvija U-17 – Lietuva U-17 2:0 (2:0)
Įvarčiai: 6 ir 33 min. Valērijs Šabala (Latvija)
Įspėjimai: 27 min. Valdis Upmalis, 71 min. Valērijs Šabala, 80+1 min. Reinis Flaksis (Latvija); 58 min. Tomas Galdikas (Lietuva).

U-19 turnyro rezultatai:
Lietuva U-19 – Estija U-19 1:1
Estija U-19 – Latvija U-19 1:1
Latvija U-19 – Lietuva U-19 2:3.

U-17 turnyro rezultatai:
Lietuva U-17 – Estija U-17 2:0
Estija U-17 – Latvija U-17 2:4
Latvija U-17 – Lietuva U-17 2:0.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: