Kaip yra pasakęs Nežinomas Genijus, vieni žmonės mėgsta apelsinus, o kiti – dėžes nuo apelsinų. Vieni mėgsta bandeles su vanile, o Ponas Didysis Ekspertas – pyragėlius su svogūno laiškais. Ir dar kitiems kaišioja atsikąsti paragauti, negalėdamas patikėti, kad kiti nuo jų nekaifuoja.
Tai mano patarimas toks: paaukokite vieną virtą kiaušinį testavimui. Sumakaluokite įdarą pagal žemiau surašytą receptą ir žiūrėkite, ar ant jo kas nors kibs. Gali būti, kad jūsų aplinkoje yra neatpažintų ekspertų, kurie įvertins ir užkaifuos. Gali būti, kad patiks ir jums (man tai ne). Tada galėsite ir prie pyragėlių pereiti, tai bus sekantis levelis.
Pyragėlių įdaras su svogūnų laiškais ir kiaušiniu
- 3 virti kiaušiniai
- didelė sauja svogūno laiškų
- žiupsnis krapų
- 2 šaukštai aliejaus
- druskos, pipirų
Kiaušinis smulkiai supjaustomas, taipogi ir svogūnai su krapais. Svogūnų laiškų turi būti vos ne tiek pat, kaip kiaušinio. Aliejų geriau imti nerafinuotą saulėgražų – su jo ypatinguoju aromatu. Čia dar tinka ryžiai, bet jie nebūtinai. (žiūrėkite “Pavasarinės salotos su ryžiais ir svogūnų laiškais“)
Apie mielinę tešlą – rašinėlyje bandelės su lašinukais
Bandelės – kai keptos orkaitėj, pyragėliai – kai virti riebaluose? Ar taip?
P.S. Ponui D. Ekspertui net nuo šios nuotraukos prasideda seilėtekis.
Originalus receptas tinklaraštyje Septyni virtieniai