(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos vyrų rinktinė jau įveikė beveik pusė kelio link pasaulio krepšinio čempionato finalo. Nors dar iki jo toli, tačiau Lietuvos rinktinė savo grupėje jau padarė viską, kad tas kelias taptų kuo lengvesnis. Per ketvirtąsias – lemiamas kovoje dėl pirmosios vietos D grupėje – rungtynes mūsiškiai tvirtai nugalėjo Prancūzijos naiconalinę komandą 69:55 (11:24, 13:6, 28:11, 17:14) ir užsitikrino grupės nugalėtojų vietą.

Lietuvos krepšininkams šį kartą ir vėl nepavyko mačo pradžia. Prancūzai vieną po kito skraidino tritaškius į mūsų krepšį ir po pirmojo kėlinio pirmavo 24:11. Antrojo kėlinio pradžioje varožvai padidino persvarą iki 15 taškų (29:14), tačiau tuomet lietuviai sustabdė jų puolimą, o netrukus pradėjo žaisti kaip nesulaikoma komanda. Lietuvos rinktinė įsibėgėjo taip, kad ketvirtajame kėlinyje jau mūsų komanda susikrovė 17 taškų pranašumą (60:43) ir ramiai laimėjo rungtynes.

Lietuvai taškus pelnė: J.Mačiulis 19, L.Kleiza 15, M.Kalnietis 9, M.Pocius 8, R.Seibutis 6, T.Klimavičius 5, T.Delininkaitis 3, R.Javtokas ir P.Jankūnas po 2.

Prancūzijai daugiausiai taškų pelnė: N.Batumas 13, M.Gelabale’is 10, B.Diaw (6 atk. kam.) ir N.De Colo po 9.

Pirmojo etapo kovas lietuviai užbaigs ketvirtadienį maču su Libanu (18 val. 30 min). Šios rungtynės abiems komandoms jau neturės turnyrinės reikšmės – mūsiškiai užsitikrinę pirmąją vietą grupėje, o Libano krepšininkai liks penkti.

Parengta remiantis Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: