Bibliotekoje - Vienos vaidybinės scenos filmų festivalis
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

2011 m. liepos 26 d., antradienį, 17.30 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, salė) vyks Vienos vaidybinės scenos filmų festivalio-konkurso darbų peržiūra. Festivalį rengia nepriklausoma kino kūrėjų sąjunga „Kinomanai.lt“. Bus parodyta 15 griežtą atranką praėjusių filmų. Įėjimas nemokamas.

Vienos vaidybinės scenos filmų festivalis unikalus reiškinys ne tik Lietuvoje. Festivalio filmai turi apsiriboti viena lokacija, turėti visas būtinas filmo dalis, būti originalūs ir trukti 3-10 min. Sukurti tokį filmą nėra lengva – reikia daug režisieriaus sumanumo ir aktorių talento, kad vienoje vietoje vykstantis veiksmas prikaustytų žiūrovo dėmesį, todėl atranką sugebėjo praeiti toli gražu ne visi kino kūrėjų darbai.

Festivaliui buvo pateikta daugiau negu 30 trumpametražių filmų, iš kurių atrinkti 15 geriausių. Filmų temos pačios įvairiausios: meilė, gyvenimo prasmė, gangsteriai ir kt. Vienuose jų vyrauja komiškos situacijos, kituose nagrinėjamos rimtos gyvenimiškos temos.

Sąjunga „Kinomanai.lt”, vienijanti mėgėjiško kino kūrėjus ir kasmet rengianti trumpametražių filmų festivalius, šiais metais itin daug dėmesio skyrė kuriamų filmų meniniam lygiui stiprinti. Taigi turėtų būti įdomu ir ištikimiems žiūrovams, galintiems stebėti pokyčius, ir pirmą kartą apsilankiusiems festivalyje.

Filmai į Kauną atkeliaus tuoj pat po festivalio pristatymo ir konkurso nugalėtojų paskelbimo Vilniuje. Festivalio filmai taip pat keliaus į Šiaulius, Klaipėdą, Panevėžį ir Druskininkus.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: