(c) Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos archyvo nuotr.

Šiemet pradedami atnaujinti Lietuvos mokyklų sporto aikštynai: klojama speciali danga, pritaikyta futbolo ar krepšinio žaidimui, perkami sporto įrengimai ir kt. Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius patvirtino sąrašą mokyklų, kurios pirmosios gaus lėšas sutvarkyti savo sporto bazes.

Savo lauko stadionuose rekonstrukcijos darbus galės pradėti Vilniaus Viršuliškių ir Klaipėdos rajono Gargždų „Minijos” vidurinės mokyklos bei Marijampolės Sūduvos, Kauno Jono Basanavičiaus ir Šiaulių „Romuvos” gimnazijos.

Sąrašą mokyklų, kurių aikštynus reikia sutvarkyti, naujai įrengti, Švietimo ir mokslo ministerijai pateikė savivaldybės. Pirmuosius rekonstrukcijos objektus atrinko ministro sudaryta komisija.

Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos Investicijų skyriaus vedėjos Laimos Kvaraciejienės, pirmenybė buvo teikiama didelių mokyklų aikštynams, kuriais naudojasi ir kitų mokymo įstaigų mokiniai. Renovuotuose stadionuose taip pat galės sportuoti ir gyventojai. Savivaldybių administracijos 20 procentų nuosavų lėšų prisidės prie atnaujinimo darbų.

Sporto aikštynai atnaujinami pagal Švietimo ir mokslo ministerijos parengtą Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programą, kurią ministras patvirtino pernai gruodį.

Šios programos tikslas – sudaryti sąlygas įtraukti į kūno kultūros ir sporto veiklą moksleivius, jaunimą ir apskritai kuo daugiau žmonių. Aktyvus gyvenimo būdas padeda gerinti gyvenimo kokybę, sveikatą, skatins sveiką gyvenseną.

Programai įgyvendinti 2011 metais skirta 4 mln. litų valstybės biudžeto lėšų.

Programa bus įgyvendinama 2010-2012 metais ir gali būti pratęsta atsižvelgiant į švietimo sričiai skiriamus asignavimus – informuoja Švietimo ir mokslo ministerija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: